HandigHuis

Dit zijn de beste manieren om zilvervisjes te bestrijden

0

Heb jij last van zilvervisjes in je woning? Dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk van af. En dat is niet gek, want het zijn hele lastige en vervelende beestje. Ze zijn klein en snel en kunnen overal tussen kruipen. In deze blog vertellen we jou precies wat je kunt doen om zilvervisjes tegen te gaan. Lees jij snel mee?

Allereerst is het goed om even te vertellen waar je precies mee te maken hebt. Zilvervisjes zijn namelijk kleine insecten die meestal niet groter worden dan 1 centimeter. Als je ze van dichtbij bekijkt, zie je dat ze plat zijn en zilver van kleur. Ze hebben ook een soort schubben en hebben antennes. Je vindt ze vooral in woningen. En dat is niet gek. Ze zijn namelijk dol op schimmels, voedselresten en vochtige plekken.

Laten we daar even dieper op in gaan, want hier vinden we ook de oplossing. Zilvervisjes kunnen het best groeien en leven in enerzijds warme plekken maar anderzijds ook vochtige plekken. Denk aan bijvoorbeeld de wc, de badkamer of de keuken. Hier komen warmte en vocht vaak samen. De perfecte voedingsbodem voor schimmels en voedselresten. Maar dat niet alleen, ze vinden ook behanglijm, papier en textiel lastig.

Wat is de oplossing voor zilvervisjes?

Je wilt zilvervisjes bestrijden? Dan is het allereerst belangrijk dat je zorgt voor een goede ventilatie. Door goed te ventileren kun je namelijk de luchtvochtigheid naar beneden schroeven. Vocht vinden ze tenslotte lekker en vocht kun je alleen laten verdwijnen door er lucht bij te laten komen. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld je kleren en handdoeken. Textiel dat vochtig is, is een heerlijke plek voor zilvervisjes. Laat alles dus eerst helemaal opdrogen voordat je het terug legt in een kast.

Ga verder aan de slag met eventuele naden en kieren. Hoe meer kieren en naden je hebt, hoe verder ze zich kunnen verspreiden in je huis. Heb je dat gedaan? Dan is het ook belangrijk dat je de temperatuur niet helemaal omhoog schroeft. Te veel warmte zorgt er namelijk voor dat ze zich gaan vermenigvuldigen. Houd de temperatuur lager dan 21 graden.

En vergeet niet om op te ruimen

Alles moet opgeruimd zijn, wil je zilvervisjes uitroeien. Denk bijvoorbeeld aan oud papier, zoals we eerder al zeiden: ze zijn gek op papier. Het is dan ook belangrijk dat je oud papier niet te lang laat staan in een hoek in de gang op of in de schuur. Wil je het langer bewaren? Doe het dan in afgesloten plastic bakken. Iets anders dat je goed moet opruimen, is voedsel. Zeker als je kasten vol staan met bijvoorbeeld aardappelen, fruit en andere voedingsmiddelen die kunnen rotten. Dit is namelijk niet alleen de perfecte plek voor zilvervisjes, het trekt ook nog eens andere insecten aan.

Wil dit allemaal niet lukken? Dan kun je ook aan de slag met zwaarder geschut, zoals Insect Free. Dit is een middel dat jou helpt om insecten te bestrijden in  en rondom je woning.

Afzuigkap schoonmaken: dit heb je nodig + tips

Previous article

Gaspitten schoonmaken: handige tips en veelgemaakte fouten

Next article