HuisInterieur

De beste ideeën voor de inrichting van je slaapkamer

0

Als je net een nieuwe slaapkamer in gaat, dan is er veel om in te richten, aan te schaffen, aan te pakken enzovoort. Je slaapkamer is de plek waar je elke avond tot rust moet komen en elke ochtend hoopt uitgerust wakker te worden. En is je huis niet zo groot, dan is jouw slaapkamer misschien ook wel de plek waar je moet werken of waar je je kleding uitzoekt. Kortom, een slaapkamer is van groot belang in jouw woning. Maar hoe zorg je nou dat je hem zo efficiënt mogelijk inricht? Wij geven tips.

Zorg voor een verduisterend gordijn

Een goede nachtrust heeft heel veel te maken met hoe donker of licht het in je kamer is. Bij licht maakt je lichaam nog geen melatonine aan, het hormoon wat ervoor zorgt dat je moe wordt. Pas bij het donker gaat je biologische klok denken dat het tijd is om te slapen en zul je je moe doen voelen. Een verduisterend rolgordijn is dan ook onmisbaar. Is een rolgordijn niet helemaal jouw ding, dan kun je ook altijd nog voor een verduisterend vouwgordijn kiezen.

Creëer extra opbergruimte

Wanneer je een bed hebt wat op pootjes staat, heb je veel loze ruimte tussen de onderkant van je bed en de grond. Ruimte die zeer goed benut zou kunnen worden wanneer je lades onder de bed plaatst. Hier kun je vervolgens beddengoed of iets vergelijkbaar in opbergen. Ook planken aan de muur zijn een extra manier om in de hoogte te kunnen werken en zo gemakkelijk extra ruimte te kunnen creëren.

bed, binnenshuis, chique

Houd het rustig

Hoewel wij ook van decoratie houden en het heel leuk is om je slaapkamer vol te hangen met allerlei leuke gekleurde decoratiestukken, adviseren veel experts om je slaapkamer toch zo rustig mogelijk te houden, om je nachtrust te kunnen bevorderen.

Kies voor een groot bed

Veel mensen kiezen voor een zo compact mogelijk bed, omdat dat zorgt voor de meeste resterende ruimte in hun slaapkamer. Echter breng je in je slaapkamer nou eenmaal de meeste tijd ín je bed door, dus is het helemaal niet onverstandig dat je investeert in een comfortabel en groot bed.

 

Verhuizen naar het buitenland? Hier moet je allemaal aan denken

Previous article

Ben je verzekerd voor ongelukjes in het huis of bij verbouwen?

Next article