OnlineWoning zoeken

Websites zoals Marktplaats

0

Marktplaats is de allergrootste site als het gaat om spullen aanbieden of verkopen. Je oude bank die niet meer lekker zit, een schilderij wat je toch eigenlijk wel zat bent of het oude modeltreintje van je oom: je kunt het allemaal op Marktplaats kwijt. Het is een vrij makkelijk systeem, je uploadt het product wat je wilt verkopen en geeft aan wat je ervoor wil hebben. Andere gebruikers kunnen dit product direct kopen, maar ook eerst een gesprek met jou starten om af te dingen, of op het product bieden mits jij die optie hebt geactiveerd. Ook zie je direct hoe ver het product van jou vandaan is, zodat je het kunt ophalen (of tegen betaling laten verzenden). In dit artikel lichten we een aantal sites uit die dezelfde doen als marktplaats, maar net even anders zijn.

Speurders

‘Op speurders vind je aanbiedingen, tweedehands en nieuw, te koop gevraagd en aangeboden’. Speurders is een logisch alternatief van marktplaats, het idee is vrijwel hetzelfde. De site ziet er wel iets minder geavanceerd uit en de nadruk ligt een stuk meer op advertenties. Niet alleen krijg je veel advertenties te zien, ook kun je makkelijk zelf advertenties plaatsen, tegen betaling.

Autoscout24

Wat betreft auto’s is autoscout het beste alternatief. Misschien ook fijn dat je je dan op een specifieke autosite bevindt en niet, zoals misschien op Marktplaats, niet alleen een nieuwe bolide, maar ook een modeltreintje in je digitale winkelwagentje hebt. Op autoscout zoek je makkelijk auto’s, en per aangeboden auto vind je ook veel specifieke informatie, zodat je niet eerst de eigenaar moet berichten met inhoudelijke of praktische vragen.

Catawiki

Deze site lijkt heel erg op Marktplaats in de zin dat er veel producten, van auto’s tot kleine spiegeltjes, worden aangeboden. Toch is er een groot verschil: Catawiki maakt gebruik van een veiling. Er is notarieel toezicht op de online veiling en per product zie je wanneer de veiling sluit. Het doet bijna denken aan vakantieveilingen.nl. Zorg dat je het hoogste bod hebt wanneer de veiling sluit, en hopelijk word je niet overboden in de laatste seconde…

Je huis zelf verkopen online: hoe doe je dat?

Previous article

Een bouwpakket voor een huis uit Duitsland

Next article