Huis

Een bouwpakket voor een huis uit Duitsland

0

Sinds het Bauhaus, de beroemde opleiding voor beeldend kunstenaars, ambachtslieden en architecten, wordt geavanceerde architectuur makkelijk gekoppeld aan Duitsland. Bauhaus vestigde zich van 1919 tot en met 1932 in Weimar, Dessau en Berlijn. De opleiding staat bekend om de kunststromingen modernisme, De Stijl, constructivisme en functionalisme. Het Bauhaus is binnen de kunstwereld extreem geroemd om hun aparte en bijzondere architectuur. Niet gek is het dan dat bij bouwpakketten om zelf een huis te bouwen, de populairste bouwpakketten uit Duitsland komen. Dus mocht je plannen hebben om zelf, met een bouwpakket, aan de slag te gaan met een bouwpakket: dan moet je zeker dit artikel lezen om te weten hoe je dat het best doet.

Actieve bouwers kunnen vaak bij een bouwpakket-bedrijf kiezen uit verschillende stijlen, en vaak kun je een bouwpakket helemaal aanpassen op je eigen wensen. Mocht je bouwpakketten nou ontzettend cool vinden, maar twee linkerhanden bezitten, dan is er ook nog een mogelijkheid om de bouwpakketten te laten installeren.

Hoe pak je het aan

Stap 1: waar vind je zo’n bouwpakket? Dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn, die vind je gewoon online. Bijvoorbeeld bij Blokhutwereld, waar je heel makkelijk tuinhuizen, tuinkantoren en houten chalets als bouwpakket kunt bestellen. Ook finhome zelfbouw laat je huizen zelf bouwen, van “Van tinyhouse tot droompaleis, van voorbeeldwoning tot uw eigen ontwerp, van verandawoning tot hotel-restaurant. We kunnen met onze partners alles bouwen.” Zo vertellen ze op hun site.

Zelf bouwen/laten bouwen

Hoe cool en avontuurlijk het ook klinkt om zelf een huis te bouwen, houdt er rekening mee dat dit normaal gedaan wordt door (meerdere) mensen voor wie dit een fulltimebaan is. Wil je echt zelf bouwen, dan gaat dit je heel veel tijd kosten, en kennis van zaken. Misschien is het handig om sommige onderdelen wel uit handen te geven, zoals isolatie van het huis of schilderwerk.

De kosten

Kosten variëren natuurlijk afhankelijk van de grootte van het huis wat je hebt gekocht. Daarnaast veranderen kosten ook wanneer je besluit zelf meer dingen aan te pakken of deze juist uit handen te geven. Je kunt wel rekening houden met dit plaatje: De bouwkosten van een gemiddeld huis zijn € 1.200 per m2. Dit is een huis met een gemiddeld afwerkingsniveau, gemiddeld materiaalgebruik en gemiddelde complexiteit van uitvoering. Let wel: dit gaat om het materiaalgebruik van het casco. Dit zegt nog niets over de aanwezigheid van een luxe keuken of iets dergelijks. Wanneer je echt voor een budget huis gaat, kan je uitgaan van € 1.000 per m2 en bij een zeer luxe uitgevoerde woning kan je rekenen met een bedrag van € 1.750 per m2. In Amsterdam is op dit moment iemand bezig zijn woning te bouwen met alleen maar materialen die hij op Marktplaats kan vinden. In zo’n geval dalen de bouwkosten natuurlijk direct. (Het zelfbouwportaal).

Websites zoals Marktplaats

Previous article

5 X tips voor een containerwoning

Next article