Online

Organiseer thuis een online spelletjesavond met je vrienden

0

Nu we veel thuis zitten, worden we steeds creatiever. Ook in het vinden van contact met onze vrienden. Waar we in de wintermaanden elkaar graag opzoeken en die lange avonden vullen met spellen rond de tafel, of samen een drankje drinken rond de vuurkorf in de tuin,

zoeken we elkaar nu online op. De techniek staat tegenwoordig voor niets, want ook online kunnen we onze spelletjesavonden gewoon blijven organiseren. Hoe, dat lees je in dit artikel!

Bij een spelletjesavond met je vrienden denk je misschien al snel aan bordspellen. Maar kaartspellen zijn ook altijd erg interessant om te spelen, met een enkel kaartspel kun je zoveel verschillende soorten spellen spelen. Populaire spellen zijn bijvoorbeeld hartenjagen, jokeren, klaverjassen en pesten. Daarnaast heb je nog de kaartspellen die beroemd zijn geworden door het casino, zoals poker of blackjack. Organiseer met je vrienden een online blackjack competitie, lees van tevoren de regels goed door en zet de versnaperingen maar klaar. Oefen je beheerste en sluwe gezicht en let op de gezichten van je vrienden via de webcam, hoe goed zijn zij in het maken van een pokerface?

FOTO

Quizspellen

Liever meer interactie met je vrienden tijdens het spelen? Ga dan voor een spel zoals 60 Seconds. Bij dit spel werk je in tweetallen of in teams en moet je binnen 60 seconden zoveel mogelijk woorden van een kaartje omschrijven aan je teamgenoot. Aan hem of haar de taak die woorden te raden binnen de minuut. Slechts 1 persoon heeft het speelbord zelf nodig, en kan de stappen steeds voor de anderen plaatsen. Maar je kunt het ook zonder bord spelen, via een app op je telefoon kun je de kaartjes met woorden ‘trekken’. En zo werk je ook met een eigen opgezet puntensysteem.

Naast 60 Seconds zijn er meer van dit soort ‘quiz’-achtige spellen die je online samen kunt spelen. Pictionary is er ook zo één, zorg hierbij wel dat het beeld voor iedereen goed is, zeker voor degene die jouw tekening moeten raden. Of maak zelf een quiz en fungeer als quizmaster voor je vrienden. Hierbij kun je verschillende onderwerpen een rol laten spelen. Test bijvoorbeeld hoe goed iedereen op de hoogte is van de actualiteit, of zijn jullie allemaal gek op koken? Maak dan bijvoorbeeld een quiz rondom een bepaalde keuken. Ook leuk om een vriendenquiz te maken, hoe goed kennen jullie elkaar eigenlijk? Tip: Denk wel goed na over de puntentelling, dat zal je veel discussies gaan schelen als quizmaster. Hoewel – de quizmaster heeft natuurlijk altijd gelijk!

Bordspellen

Ben je toch meer van de bordspellen, dan zal je nog iets creatiever moeten zijn. Kijk allemaal in je spellenkast en beoordeel welke spellen je op een afstand prima kunt spelen. Voor ganzenbord bijvoorbeeld, hoeft slechts 1 persoon het spel zelf te bezitten. De rest heeft alleen een dobbelsteen nodig. Ook de ouderwetse spellen zoals Monopoly of Cluedo zijn op deze manier goed te spelen, hoewel het daarbij misschien handig is om de spelbezitter tot spelleider te maken. Deze doet dan zelf niet mee, maar kan wel alle zetten uitvoeren en zorgen dat niemand kan vals spelen.

FOTO

Digitaal spelen

Heel veel van de klassieke bordspellen zijn tegenwoordig overigens ook als app te downloaden op je telefoon. Een handige manier om ook samen te blijven spelen, je kunt namelijk je eigen vrienden heel simpel uitnodigen voor een spel. Daarvoor hoef je overigens niet eens een complete spelletjesavond te organiseren, zo’n spel kun je spontaan op ieder moment van de dag even spelen. Vaak slaat de app een spel tussentijds ook op, zo kun je bijvoorbeeld een spel starten en hoef je hem niet direct af te maken. Je hoeft hiervoor dus niet met elkaar te videobellen en je kunt dit spelen op het moment dat het jou uitkomt. Al blijft het natuurlijk het leukst om direct samen te spelen en elkaar ook te zien en spreken tijdens het spelen.

Kozijnen repareren of nieuwe kopen? Wat is goedkoper?

Previous article

Zo til je jouw terras naar een hoger niveau

Next article