OnlineWoning zoeken

Websites zoals Funda

0

Elke huiszoekende, huisverkopende óf huisgeïnteresseerde persoon opent de oranje app met enige regelmaat: Funda is namelijk de populairste website op het gebied van de verkoop, verhuur en gluren van huizen. Ook ik moet ook eerlijk toegeven dat ik nog nooit zelf een huis ge- of verkocht heb, noch ben ik ooit hoofdhuurder geweest van een pand.

Toch is één van mijn grootste hobby’s het binnen gluren in andermans huizen via Funda. Een wandeling over de grachten? Ik kijk direct over er wat panden op de app staan. En zo ja, dan maak ik me direct een voorstelling wie er dan in woont. Goed, Funda is hot. Niet alleen voor mij maar ook voor miljoenen andere Nederlanders. Wat zouden we zonder moeten? Nou, op bezoek bij de concurrenten. Want dit zijn de sites die hetzelfde bieden als onze oranje vriend:

Huizenzoeker.nl

Huizenzoeker zegt waar het op staat. Zoek je huizen? Zij hebben een aanbod van 90.000. Dat lijkt heel veel, maaaarrrr… huizenzoeker verzamelt vooral informatie van andere sites en stuurt je vervolgens door. Het verzamelt dus heel veel aanbod van verschillende huizensites, maar biedt zelf eigenlijk vrij weinig aan. Leuk aan huiszoeker is dat ze meer informatie geven dan de reguliere huissite, zo kun je er ook cijfers en statistieken van de actuele huizenprijzen vinden.

Jaap.nl

Ook Jaap is één van de populairste huizenverkoopsites. Het huizenaanbod is bijna even groot als populaire concurrent Funda, maar Jaap maakt zich speciaal door wat extra informatie aan te bieden per huis. Waar bij Funda alleen huizen staan die onder NVM makelaars vallen, kunnen bij Jaap ook mensen zelf hun huis uploaden. Je hoeft dus niet per se een NVM makelaar te hebben, maar je kunt het ook allemaal zelf doen.

Huislijn.nl

Bij huislijn moet je dan wel weer bij een makelaar zitten, wil je je huis erop kunnen verkopen, maar de site biedt wel ruim 2500 koopwoningen van allerlei makelaars in Nederland. Huislijn maakt zich speciaal doordat je op veel verschillende dingen kunt filteren. Of je nou een jaren 30 woning zoekt of een vrijstaand huis met serre, je kunt het aangeven via het filter en vindt het veel gemakkelijker.

9 tips voor een luxe interieur met een klein budget

Previous article

Je huis zelf verkopen online: hoe doe je dat?

Next article