HuisInterieur

9 tips voor een luxe interieur met een klein budget

0

Wil je geen standaard Ikea-huis maar beschik je niet over het budget voor een design interieur? Geen probleem; met deze 9 tips geef je je huis een luxueuze uitstraling zonder bloedende creditcard.

3 is het magische getal

3 panelen boven de bank hangen ziet er meteen luxueus uit, maar 3 kunstwerken kopen kost je een fortuin. Oplossing: maak ze zelf! Download gratis kunst, print de afbeelding op groot formaat bij de copyshop, snij de afbeelding in 3 stukken en lijst ze in. En die lijsten mogen best van Ikea of Hema zijn.

Creëer een illusie

Hoe groter het tapijt, hoe groter de ruimte lijkt. Je kunt verschillende kleinere tapijten aan elkaar vastmaken voor een bijzonder effect. Ga voor neutrale kleuren en hang een spiegel op voor een extra groots resultaat.

Minder is meer

In plaats van een kast vol te zetten met prullaria, kun je beter voor een wat minimalistischere look gaan. Zet een paar boeken en vazen rechtop in de kast. Die vullen de ruimte zonder dat het er rommelig uitziet. Door er objecten van verschillende grootte en kleur in te zetten, geef je de kast persoonlijkheid.

Denk groot

Iedere ruimte heeft een focuspunt nodig dat de boel tot één geheel maakt. Heb je dat nog niet? Hang dan iets aan de muur waar je niet om heen kunt. Om kosten te besparen kun je zelf aan het schilderen slaan. Hang niet een paar petieterige schilderijtjes naast elkaar, maar ga voor uitgesproken en groot. Ben je niet zo creatief? Lokaliseer dan de dichtsbijzijnde kunstacademie waar je vaak prachtstukken kunt vinden voor een zachte prijs.

Gevoel voor drama

Een saaie slaapkamer maak je interessanter door één muur in een donkere kleur te verven. Je kunt ook een tapijt aan de muur hangen. Door de textuur van de muur achter het bed krijgt de kamer een warme en afgewerkte uitstraling. Omdat je maar één muur doet, bespaar je een hoop geld (en tijd).

Natuurlijk licht

Ben jij zo’n mazzelaar die in een huis woont met veel natuurlijk licht en een bijzondere bouw? Laat dat licht en de fundering dan de ster van de ruimte zijn. Gebruik neutrale kleuren en voorkom dat het saai wordt door bijvoorbeeld een kussen met opvallende print op de bank te gooien.

Ga voor een verrassingselement

Met simpele bureaubladen van Ikea kun je een fantastisch hoofdbord maken achter het bed. Een donker bureaublad knalt lekker tegen een lichte muur. Nog een simpele maar doeltreffende tip: draai de kussens een kwartslag zodat ze de vorm van een diamant in plaats van een vierkant krijgen.

Benadruk het uitzicht

Gezegend met een prachtig uitzicht? Wees dan niet bang om gordijnen op te hangen. Daarmee omlijst je het uitzicht, maar vermijd je opvallende kleuren om de aandacht op de ramen te houden. Heb je thuis ‘te veel’ ruimte en weet je niet wat wat je ermee moet? Tik in een kringloopwinkel een houten eettafel op de kop en zaag de tafelpoten af tot je een lage cocktailtafel hebt. Hoe chic!

Mix & match

Wees niet bang om meubels uit verschillende decennia met elkaar te combineren. Niet alles hoeft fonkelnieuw of juist vintage te zijn. Het is de mix die het spannend houdt. Als je de meubels in dezelfde kleur houdt is het niet te matchy-matchy, maar past het toch bij elkaar.

10 tips om gezond te tuinieren

Previous article

Websites zoals Funda

Next article