Tuin

Zo til je jouw terras naar een hoger niveau

0

Waarschijnlijk maak je in de zomer veel gebruik van het terras (als je het hebt, uiteraard) maar in de winter trek je waarschijnlijk automatisch wat minder snel naar het terras, omdat je denkt dat het er veel te koud is. Toch kun je, met slechts een paar kleine veranderingen, jouw terras optimaliseren waardoor je er veel sneller gebruik van maakt.

Een knusse en warme plek

Het is heel zonde om in de winter geen gebruik te maken van jouw tuin of terras. Het is immers toch een ruimte wat bij jouw huis hoort en wat je ook in de winter zou kunnen gebruiken, mits je de juiste maatregelen hebt getroffen. Plaats bijvoorbeeld een terrasverwarmer gas op het terras, zodat je altijd verzekerd bent van genoeg warmte om je heen.

Lichtslinger

Je creëert een echt Pinterest-achtige vibe wanneer je gebruik maakt van een lichtslinger. Zo heb je allerlei kleine zachte lichtjes hangen die de hele ruimte gelijk een stuk sfeervoller maken. Je kunt bijvoorbeeld de kerstlichtjes gebruiken die je in de decembermaand in de boom hebt hangen, maar veel woonwinkels verkopen ook lichtslingers met grappige figuurtjes, zoals roze flamingo’s.  Dit zet op een buitenterras echt de toon, zowel overdag als ’s avonds als het donker wordt.

Kies een thema

Een tuin pas echt een geheel op het moment dat er een overkoepelend thema is wat de sfeer bepaald. Denk bijvoorbeeld aan een boho-chic achtige stijl, met veel prints en wat dromenvangers aan de muur. Je kunt ook kiezen voor een iets meer Bali-stijl, met veel planten en grijze buddha beelden.

Investeer in het juiste meubilair

De juiste stoelen of banken kunnen het terras écht naar een hoger niveau tillen. Zowel letterlijk als figuurlijk. Een fijne tuinset nodigt namelijk echt uit om in de tuin plaats te nemen. In de zomer kun je genieten van het zonnetje, en als je in de winter de elektrische terrasverwarmer inschakelt, kun je ook met wat kouder weer genieten van jouw terras. Denk er wel aan dat je de kussens opbergt wanneer het wat slechter weer wordt.

Organiseer thuis een online spelletjesavond met je vrienden

Previous article

Wees verstandig en gebruik een makelaarskantoor

Next article