Nieuws

Waarom worden handdoeken stijf? En wat kun je er tegen doen?

0

Niets is zo fijn als je afdrogen met een lekker zachte handdoek. Of wegkruipen in een fluffy badjas. Toch kan badstof ook heel stijf en hard worden. Sommige mensen vinden dat fijn, maar de meesten vinden het toch voelen als schuurpapier. Waarom handdoeken stijf worden en wat je er tegen kunt doen? Dat lees je hier.

Waarom worden handdoeken stijf?

Handdoeken worden gemaakt van badstof, net als een badjas badstof. Deze vezels staan behoorlijk open en kunnen dus gemakkelijk water absorberen, maar nemen ook gemakkelijk andere stoffen op. Dit laatste is vaak de reden van harde, stijve handdoeken. Er blijven dan deeltjes achter tijdens of na het wassen, zoals:

  • wasmiddel;
  • kalk uit het water;
  • pluisjes.

Hoe houd je handdoeken zacht?

Als je handdoeken stijf zijn, kun je ze natuurlijk weggooien en vervangen. Bij de handdoeken discounter vind je de mooiste en lekkerste handdoeken voor een mooie prijs. Maar hoe houd je je nieuwe handdoeken dan wel zacht?

Veel mensen gebruiken wasverzachter, en toegegeven, je handdoeken worden daar zachter van, en gaan lekker ruiken. Toch is dit niet de beste methode, omdat de handdoeken hierdoor veel minder water kunnen absorberen bij het afdrogen.

Daarom zijn er andere tips die beter werken.

Dé tips voor zachte handdoeken

Allereerst is het verstandig om niet teveel wasmiddel te gebruiken. De resten daarvan blijven namelijk gemakkelijk aan de handdoeken plakken en daarvan worden ze hard. Kijk dus op de verpakking van het wasmiddel en gebruik niet meer dan aangegeven.

Ten tweede is het aan te raden om handdoeken alleen te wassen, dus zonder andere kleding etc. Zo heb je minder kans dat er pluisjes van andere stoffen aan je handdoeken blijven plakken.

Doe je wasmachine vol. Dan gebruik je vanzelf minder makkelijk te veel wasmiddel en blijft er minder plakken aan je handdoeken. En het is natuurlijk beter voor het milieu!

Heb je een droger? Gebruik die dan vooral om je handdoeken te drogen. Door de beweging en lucht blijft er minder aan je handdoeken plakken. En heb je geen droger, droog ze dan bij voorkeur buiten (een frisse wind doet wonderen) en breek eventuele kalkdeeltjes door de handdoeken goed uit te slaan voor het drogen, en op te frommelen voordat je ze ophangt.

Met deze tips kun je stijve handdoeken, na een paar keer wassen, ook weer een stuk zachter krijgen trouwens!

Welke kerstboom past het best in jouw kamer?

Previous article

Tips om je woonplezier te vergroten

Next article