Huis

Welke kerstboom past het best in jouw kamer?

0

Is het elk jaar weer een moeilijke keus welke kerstboom het best bij jouw inrichting past? Gelukkig is er een simpele manier om die keuze makkelijker te maken.

De grootte

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten is de grootte van de boom. Heb je een mooi groot huis met hoge plafonds, dan is het natuurlijk mooi om een grote boom aan te schaffen. Moet je het doen met een iets kleinere woonkamer, appartement of studentenkamer, dan is een kleinere boom natuurlijk beter op zijn plaats. Houd je wel van groots uitpakken, maar heb je weinig ruimte om mee te werken, waarom zet je de boom dan niet buiten? Dat kan gemakkelijk met een van de mooie fairybell kerstbomen. Zet hem buiten in je tuin, hang hem op aan de vlaggenmast en hij zal de hele maand december mooi voor de deur staan.

De naalden

Veel mensen baseren hun kerstboomkeuze op de naalden. Daar zijn twee dingen belangrijk voor. De geur en het loslaten ervan. De geur die dennennaalden afgeven is precies de geur die je lekker in huis wil hebben. De geur brengt een sterk kerstgevoel met zich mee en is daardoor voor mensen erg belangrijk. Je hebt er vast wel eens van gehoord, de Nordmann boom. De naalden zijn mooi stevig en glanzend. Daarnaast prikken deze naalden niet als je de kerstboom wil versieren. Hij geurt lekker en is met name populair doordat de naalden bijna niet uitvallen. Zo kan je de Nordmann lekker lang laten staan en blijft hij goed tot oud en nieuw.

Kleur

Naast geur is ook kleur een belangrijk aspect bij het zoeken van een boom. Natuurlijk wil je hem groen hebben, maar er zijn verschillende soorten groen. De ene boom blijft langer een mooie volle groene kleur hebben dan de ander. Zo is er de traditionele kerstspar, ook wel de fijnspar genoemd, een boom die lang zijn groene kleur behoudt. Als je deze boom met een kluit neemt, vallen de naalden ook bijna niet uit. Hij verspreidt een aangename kerstgeur door de kamer. Hij heeft brede takken die in een mooie piramidevorm lopen, maar de naalden van deze boom prikken wel.

Dan is er ook een boom die de blauwspar heet. Deze naam dankt hij aan zijn blauw-achtige kleur. Een blauwgrijze gloed over de groene naalden siert deze bijzondere spar. Hij heeft een mooie piramidevorm en uitwaaierende takken die in ‘etages’ lopen. Je kan deze kerstboom daardoor mooi versieren met grote ballen of ornamenten. Deze naalden vallen niet snel uit en geven een lekkere geur af bij aanraking, maar ze prikken wel behoorlijk.

Breedte

Ook de dikte of de breedte van de boom is een belangrijk puntje als je voor een kerstboom gaat shoppen. Met name als je niet al te veel ruimte in je kamer hebt, is dit een goede oplossing. Kies voor een Servische spar als je houdt van een sierlijke en slanke boom. Hij heeft mooie afhangende takken die een grijsgroene kleur hebben. Daardoor heeft deze boom zijn bijnaam de zilverspar gekregen. Ook de Japanse zilverspar is een dunnetje. Perfect om een klein hoekje van de kamer te sieren. Het is de kleinste soort van de Japanse spar en heeft veel korte takken die dicht op elkaar staan, waardoor de boom lekker vol lijkt. Opvallend bij deze boom zijn de witte strepen aan de onderkant van de naalden. Een leuk en gezellig boompje voor in een kleine kamer.

Creatieve boom

Heb je echt geen ruimte voor een kerstboom of wil je liever iets grappigs, creatiefs of iets zonder overal naalden in de kamer, dan kan je gaan voor een creatieve boom van bijvoorbeeld kerstverlichting. Ook daarin heb je oneindig veel opties en is het maar net wat jij leuk vindt. Kies voor een boom van houten plankjes en kleed die aan met lichtjes, vorm zelf een kerstboom van kerstverlichting of hang een fairybell kerstboom op in de tuin om ook die te versieren. Want hoe leuk is het om een vlaggenmast kerstboom in je tuin je te hebben?

Fairybell boom

In dat geval kan je fairybell aanschaffen. Dat is een prachtige boom van lichtjes die je in de vlaggenmast hangt en daarmee je tuin mooi kan versieren. Het is ideaal voor als je geen grote bomen of struiken in je tuin hebt staan, maar wel over een vlaggenmast beschikt. In een korte tijd creëer je een gezellige kerstsfeer in je tuin. Heb je geen vlaggenmast, maar zou je wel graag een lichtjeskerstboom willen hebben? Daar is ook over nagedacht. Je kan er een deelbare vlaggenmast bij krijgen, zodat je wel de tuin kan versieren, maar de vlaggenmast ook handig kan opbergen als je hem niet meer nodig hebt na de kerst.

Kerstboom verzorgen

Heb je gekozen voor een kerstboom die bij jou past? Dan is het natuurlijk nog de kunst om hem te onderhouden en verzorgen. Dat begint natuurlijk al bij de aankoop. Wil je een mooie boom, die lang zijn kleur en geur behoudt? Dan zal je toch moeten kiezen voor kwaliteit. Een gezonde boom heeft glanzende naalden die niet gelijk uitvallen als je de boom een beetje heen en weer schudt. Neem de boom goed verpakt mee naar huis, zodat hij zo min mogelijk schade oploopt en zorg ervoor dat hij voldoende water krijgt. Zet de boom ook niet naast de verwarming, in een te warm klimaat droogt hij snel uit. Volg deze simpele tips en je kan lekker lang van een perfecte kerstboom genieten!

Zijn gordijnen nog steeds populairder dan andere raamdecoratie?

Previous article

Waarom worden handdoeken stijf? En wat kun je er tegen doen?

Next article