HuisInterieur

Zijn gordijnen nog steeds populairder dan andere raamdecoratie?

0

Gordijnen zijn, ondanks de komst van diverse soorten moderne raamdecoratie, nog steeds populair. Dat is niet verwonderlijk. Met zorgvuldig gekozen gordijnen kan een ruimte in je huis mooi worden aangekleed. Door het grote aanbod van kleuren, patronen en materialen is er zeker een gordijn te vinden dat perfect past in jouw interieur, Die gordijnen geven dan sfeer en warmte in jouw interieur. Deze nog altijd populaire raamdecoratie heeft bovendien een aantal niet onbelangrijke positieve eigenschappen. 

 

Positieve invloed op de akoestiek 

Niet iedereen weet dat gordijnen een positieve invloed hebben op de akoestiek in een ruimte. In grote, kale ruimtes kan het enorm galmen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hoe kun je een ruimte stiller maken? Door er onder andere meubels neer te zetten en tapijt te leggen. De beste manier om een ruimte stiller te maken is het hangen van gordijnen. Geluidsgolven worden door de van vrij dikke en stof gemaakte gordijnen goed geabsorbeerd, Zo wordt galm voorkomen. 

 

Zonwering en isolatie 

In de zomer hebben gordijnen een zonwerende werking. Door de gordijnen in de zomer te sluiten wordt de warmte buiten deels buitengehouden. Dat zorgt voor een aangenamere temperatuur in huis. In de winter hebben gordijnen een isolerende werking. Gesloten gordijnen houden de kou dan deels buiten. Daardoor is het warmer in huis. Er hoeft minder te worden gestookt, Zo kan er bespaard worden op de energierekening. Let op! Hangen de gordijnen voor de verwarming? Dan kan er veel warmte verloren gaan. 

 

Het verduisterende effect 

De stof waarvan gordijnen zijn gemaakt is vaak van nature verduisterend. Is dat niet het geval? Dan kan het gordijn van een voering worden voorzien, dan heeft u verduisterende gordijnen. Gordijnen houden dus het licht tegen. Dat komt bijvoorbeeld in slaapkamers goed van pas. De slaapkamer blijft donker, ook als het buiten licht is. Je bent dus verzekerd van een goede nachtrust. 

 

De voordelen van velours gordijnen 

Velours gordijnen zijn een erg populaire raamdecoratie. Dat komt onder andere omdat deze gordijnen een aantal voordelen hebben. Ze glanzen meer en ze zijn zachter dan andere gordijnen. Het zijn gordijnen met een luxueus uiterlijk, Doorgaans worden ze gemaakt van velours van uitstekende kwaliteit. Velours van goede kwaliteit is elastisch. Door die elasticiteit hebben velours gordijnen een langere levensduur dan de van een andere stof gemaakte gordijnen. Natuurlijk zijn ook veloursgordijnen isolerend en verduisteren. Bovendien zijn ze brandwerend. 

Kleine verbouwingen in huis? Maak er een vriendendag van!

Previous article

Welke kerstboom past het best in jouw kamer?

Next article