Nieuws

Kiezen tussen felle of zachte kleuren: houdt hier rekening mee

0

Kleuren zijn erg belangrijk voor je interieur. De verf die jij kiest op de muren bepaalt namelijk een groot deel van de sfeer. Niet gek dus, dat je daar waarschijnlijk even over moet nadenken. Ga je voor wat zachtere kleuren of zijn felle kleuren écht jouw ding? Naast dat de kleur bepalend is voor de sfeer in huis, kan een kleur ook invloed hebben op je gemoedstoestand. Wij vertellen er meer over, zodat jij straks zeker weet welke kleur bij jou past.

Psychologisch effect van kleuren

Kleuren doen veel meer dan je interieur een mooie uitstraling geven. Ze zijn namelijk van groot belang in hoe jij je voelt en op je productiviteit. Best belangrijk dus om hier even over na te denken! Volgens de theorie, beïnvloed blauw de geest, geel de creativiteit, rood je lichaam en zou groen je moeten kalmeren. Maar er zit daarnaast ook nog een groot verschil in de manier waarop de kleur gebruikt wordt, denk aan de verzadiging en intensiteit van de kleur. Kies je een kleur met een hoge verzadiging, bijvoorbeeld felrood, dan zou dit moeten stimuleren. Ga je liever voor een gedempte en zachte kleur, denk aan licht geel? Dan heeft de kleur juist meer een kalmerende werking.

Felle kleuren

Zin om aan de slag te gaan met felle kleuren in je interieur? Met felle kleuren kan jij in je huis een vrolijk en speels geheel creëren. Zoals we hierboven lazen zorgen felle kleuren voor een positieve gemoedstoestand. Daarnaast zorgen felle kleuren, als ze goed gebruikt worden, voor een gevoel van rust en orde in je interieur. Klinkt goed, toch? Een kleur kiezen is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk als je denkt. Vaak heb je onbewust al een voorkeur voor een bepaalde kleur. Maar je kunt natuurlijk ook altijd met de trend mee gaan. Een combinatie van verschillende harde contrasterende kleuren werkt goed en zorgt voor een speels effect in huis. Om de juiste kleur te bepalen, is het ook handig om te kijken naar kleuren die al in je huis aanwezig zijn. Maak vervolgens een kleurenpalet en ga daarmee aan de slag. Heb je besloten om je muren een kleur te geven? Kijk dan ook eens naar Trae Lyx Naturel Finish. Hiermee bescherm je jouw muur, zodat die zo lang mogelijk mooi blijft.

Zachte kleuren

Na een drukke dag op werk wil je misschien wel graag thuiskomen in een rustig en kalm interieur. Door gebruik te maken van zachte kleuren kun je kalmte en rust creëren in huis. Ook hier is het handig om een kleurenpalet te maken. Ga eens op onderzoek uit naar wat jij nou écht mooie tinten vindt en leg deze dan vervolgens naast elkaar. Hebben ze jouw kleur niet in de winkel? Neem dan eens een kijkje naar de Jotun Demidekk Ultimate. Met deze mengkleur kan jij de perfecte kleuren mengen. Verder is de truc in een zacht en kalm interieur om niet te veel details toe te voegen zodat de rustige kleuren hun werk kunnen doen. Hoogtijd om aan de slag te gaan met kleur in je interieur dus!

Boxspring trends van 2020: wat is nu populair?

Previous article

Zo maak je een woning gemakkelijk duurzamer

Next article