Huis

Boxspring trends van 2020: wat is nu populair?

0

De tijd dat de slaapkamer een ruimte was waar je enkel ging slapen, is inmiddels wel zo’n beetje geweest. Tegenwoordig is de slaapkamer steeds vaker de plek om tot rust te komen, om je terug te trekken en wordt deze steeds persoonlijker. Bij de keuze van bijvoorbeeld een bed staan we, naast het slaapcomfort, steeds vaker stil bij hoe dat bed eruit ziet. Kies je voor een boxspring, wat zijn dan de trends van 2020?

Inhoudsopgave

Luxe

Een slaapkamer krijgt steeds vaker de uitstraling van een hotelkamer. En daar hoort natuurlijk een boxspring bij. Dit wordt al jaren gezien als het luxe broertje van een ‘normaal’ bed en dat is niet zo vreemd: het comfort is vaak groter in een boxspring, en zelfs in een vrij basic uitvoering ziet het er al vrij luxe uit.

Maar de trend van dit moment is toch wel de luxe boxspring. Denk aan mooie, brede hoofdbords in de stijl van je interieur. Of boxsprings gemaakt van luxe materialen, zoals leer. Voor extra stevigheid maar ook een chique uitstraling kun je ook kiezen voor een voetbord, in dezelfde stijl als het hoofdbord. En tegenwoordig zijn de matrassen, naast de standaard witte kleur, ook verkrijgbaar in dezelfde kleur als je boxspring, voor een extra luxe uitstraling.

Kleur

Vroeger werd een slaapkamer vaak vooral in wit uitgevoerd, eventueel met houten accenten, om het rustig te houden. En die rust, die blijft natuurlijk belangrijk. Je moet tenslotte écht tot rust komen in je slaapkamer. Naast dat je kiest voor een kamer in het wit, kun je ook kiezen voor aardse kleuren in je slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan mosgroen, lichtblauw en terracotta. Deze kleuren geven net wat meer sfeer aan je slaapkamer zonder dat je direct overprikkeld raakt door de kleurenzee. Je kunt er ook voor kiezen om je beddengoed te combineren met verschillende rustige kleuren.

Om te zorgen voor één geheel, kun je ook een boxspring in een bepaalde kleur kopen. Zo zijn grijs en zandtinten al jaar en dag populair bij heel veel mensen. Maar voor wie wat anders wilt; we zien ook steeds vaker zwart en donkerblauw als keuze. Wat je ook kiest, het is belangrijk dat je een kleur kiest die past bij jou en bij je smaak. Want alleen zo wordt je boxspring echt onderdeel van jouw stijl!

Matras

Een goede boxspring is één, maar een lekker matras is sowieso twee. Want je matras bepaalt grotendeels hoe je slaapt. Kuilen, veren en hobbels zorgen ervoor dat je vaker wakker wordt in de nacht. En dat draagt niet bij aan een goede nachtrust. Bij een boxspring heb je de keuze uit verschillende matrassen, al dan niet in de kleur van de boxspring. Hard of zacht, of iets ertussenin, het is aan jou.

Een matras gaat een aantal jaren mee en moet dan vervangen worden. Omdat duurzaamheid tegenwoordig steeds belangrijker is, kun je ervoor kiezen om een nieuw matras op je bestaande boxspring te kopen. Hierdoor kan je boxspring weer jaren mee en voelt je bed weer als nieuw. En dat is ook nog eens fijn voor de portemonnee!

Hoe deel je een woonkamer in?

Previous article

Kiezen tussen felle of zachte kleuren: houdt hier rekening mee

Next article