Interieur

Hoe deel je een woonkamer in?

0

Je hebt net een nieuwe woning gekocht. Nu wil je daar ook optimaal van gaan genieten. Je weet welke oppervlakte je ter beschikking hebt in de woonkamer. Je weet ook welke meubels je er allemaal in kwijt kunt. Nu is het dus zaak om te zorgen dat die meubels allemaal op die oppervlakte worden geplaatst. Waarbij het enerzijds praktisch moet zijn en anderzijds ook mooi een aantrekkelijk moet zijn om er lekker in te kunnen wonen. Al deze zaken kan je voor elkaar krijgen wanneer je het slim aanpakt. Dat doe je dan zo.

Kennis van je meubels hebben
In de eerste plaats is het belangrijk om goede kennis van de meubels die je gebruikt te hebben. Vooral de omvang ervan is natuurlijk belangrijk. Dit kan je bijvoorbeeld uit de beschrijving halen. Heb je oude kasten die je gaat plaatsen in de ruimte? Meet ze dan zelf op alle mogelijke manieren op zodat je precies weet hoe hoog, hoe breed en hoe diep ze zijn. Dit helpt je de juiste keuzes te maken. Het meten kan je heel gemakkelijk zelf doen, dus dat hoeft ook het probleem niet te zijn wanneer je eraan begint.

Maak praktische keuzes
Wanneer je niet alleen met oude meubels werkt. Maar ook met nieuwe stukken, dan is het ook zaak om daar slim mee om te gaan. Dat doe je bijvoorbeeld door praktische keuzes te maken. Denk aan een tv lift meubel. Daar zijn heel veel verschillende varianten van. Natuurlijk wil je wel een meubel dat je mooi vindt en dat bij jou past. Dat neemt echter niet weg dat het wel ook slim is om te kijken of het goed in de ruimte past. Wanneer je hier praktisch mee omgaat, komt het altijd beter uit in de woning.

Durf iets weg te laten
Heb je het idee dat je geen enkele indeling kunt maken waarin al je stukken goed tot uiting komen en ook nog praktisch bruikbaar zijn? Dan is het belangrijk om durf te tonen. Kijk eens welk meubelstuk je weg kunt laten uit de woonkamer waardoor het allemaal wel iets beter uitkomt. Er zijn vaak veel mogelijkheden wanneer je iets durft weg te laten. Bovendien hoeft dat item ook niet helemaal waardeloos te zijn. Er is misschien nog wel een ander plekje voor te vinden elders in je woning. Zo kan je dus nog veel meer.

Laat alles op maat maken
Natuurlijk kan je ook een hele andere weg inslaan. Het is de weg die tegenwoordig meer en meer bewandeld wordt. Je kunt namelijk ook meubels op maat laten maken. Ook dat is wel heel interessant. In de eerste plaats zal alles goed passen bij wat je aan ruimte hebt in de woonkamer. Daarnaast heb je dan natuurlijk ook nog eens allemaal unieke stukken die niemand heeft. Wel zit er een kleine keerzijde aan. Wanneer je alles op maat laat maken, is er vaak ook maar één manier waarop je alles in huis kunt laten plaatsen.

Vertrouw op je visie
Het is vooral ook belangrijk om zelf te kijken wat voor jou het beste werkt. Natuurlijk is het belangrijk om alles uit te meten. Dat neemt niet weg dat datgene wat je ziet en ervaart uiteindelijk wel ook leidend is voor je woonplezier in je eigen woonkamer. In dat opzicht is het dus alleen maar aan te raden om te schuiven met stukken. Zo kan je zelf zien wat voor jou het meest aantrekkelijke is en wat het beste werkt. Dit maakt het allemaal wel ook een stuk leuker en interessanter. Neem hier de tijd voor.

Tips om je woonplezier te vergroten

Previous article

Boxspring trends van 2020: wat is nu populair?

Next article