Nieuws

Is internet vaak hetzelfde of kan je beter vergelijken?

0

Als het om internet gaat, is geen enkele provider hetzelfde. Vergelijken loont in vele gevallen. We vertellen je waar je allemaal op moet letten om de beste prijs voor je internet te krijgen.

Is internet altijd hetzelfde?

Niet alle internet is hetzelfde. Dat komt voornamelijk door de aansluitingen die gebruikt worden. Zo heb je bijvoorbeeld een dsl-aansluiting, die zijn vaak wat goedkoper. Maar er is ook kabel en bijvoorbeeld glasvezel. Het internet dat jij gebruikt is principe altijd hetzelfde als jij Google opent. Toch zit er verschil in kabel, glasvezel of een dsl-aansluiting. Er zit verschil i internetsnelheid en kracht. Daarnaast is ook niet elke aansluiting mogelijk op jouw adres. Het hangt er soms maar net vanaf welke provider een kabel heeft liggen in jou straat. Doe dus altijd eerst de postcode check voordat je gaat kijken naar wat voor pakket je wil. Straks kan jouw keus helemaal niet top jouw adres.

Internet vergelijken

Als allereerst is het belangrijk om te gaan kijken naar de mogelijkheden op internetgebied. Wat is er allemaal te verkrijgen en wat kost het bij verschillende providers? Er gaat een grote zoektocht beginnen naar de goedkoopste provider. Om dat alles overzichtelijk te houden, kan je het best met een vergelijker in zee gaan. Op die manier hoef je niet alles zelf uit te rekenen en kan je in een oogopslag zien wat de goedkoopste optie is. Dat kan je bijvoorbeeld doen op een website zoals ikvergelijkonline.nl, waarop je al die informatie kan vinden. Deze website vergelijkt voor jou en doet al het werk.

Speedtest

Als we praten over internet, hebben we het natuurlijk ook over internetsnelheid. Snelheid is toch steeds belangrijker geworden. Wil je weten wat je huidige internetsnelheid is en ook of je beloofde snelheid gehaald wordt? Dan kan je een internetsnelheidstest doen. Oftewel een speedtest. Je krijgt de beste resultaten van een speedtest als je laptop of pc is verbonden met een internetkabel via de router of modum. Via de WiFi-verbinding kan de test een onbetrouwbaar resultaat geven. Sluit tijdens de test andere apparaten van het internet af. Laat verder ook geen andere taken opstaan. Alle vensters moeten gesloten zijn. Start je pc of laptop voor de test even opnieuw op voor het beste resultaat. Pas dan kan je een betrouwbare test laten lopen.

Alles-in-een-pakket

Kiezen voor internet gaat vaak niet zonder keus voor telefonie en in televisie. In vele gevallen worden dit samen aangeboden. Het is met de jaren zo gegroeid dat je (vaak) het beste een alles-in-een-pakket kan nemen dan losse diensten afnemen bij verschillende providers. Vaak kan zo’n pakket ook een stuk goedkoper uitvallen dan bijvoorbeeld alleen internet aanschaffen. Ondanks dat er nu niet veel meer met een vaste telefoonlijn wordt gebeld, is telefonie nog steeds een onderdeel van het alles-in-een-pakket. De vaste lijn is simpelweg doorgegroeid naar een mobiel nummer. Ben je bijvoorbeeld al klant bij Tele2, dan kan je zoeken naar een internet en tv-pakket wat bij je telefonie past. Omdat je dan al klant bent, krijg je vaak nog extra korting. Dat zijn dealtjes waar je ook altijd even rekening mee kan houden.

Waterlekkage in huis laten verhelpen

Previous article

Dit moet je weten over isolatie in je huis 

Next article