GeldNieuws

Meer verbouwen? Zo vraag je een lening aan, alle stappen uitgelegd

0

Tegenwoordig kun je vanuit een hypotheek niet meer zoveel financieren om je huis te verbouwen. Dit is gedaan om te voorkomen dat huizen onder water komen te staan (meer hypotheek hebben dan ze waard zijn). Dat betekent dat je een eventuele verbouwing dus steeds vaker op een andere manier moet bekostigen. Je kunt het bij elkaar gaan sparen maar met de huidige spaarrente gaat dat lang duren. Een voordeel van de lage rente is dat lenen dan wel weer voordelig is. Hoe vraag je een lening aan om voor een verbouwing?

Hoeveel heb je nodig?

Het is goed om een inschatting te maken van hoeveel je gewenste verbouwing gaat kosten. Vervolgens is het zaak om te kijken of je ook zoveel kunt lenen, dat voorkomt teleurstellingen. Via overstappen.nl kun je eenvoudig berekenen hoeveel je kunt lenen, daarnaast kun je hier verschillende aanbieders vergelijken op onder andere het rentepercentage.

Vergelijk ook kleine lettertjes

Naast rentepercentages is het ook belangrijk om de voorwaarden te vergelijken. Mag je bijvoorbeeld extra aflossen of kost je dat extra geld? Worden er andere kosten in rekening gebracht, wat is de looptijd? Lees je goed in, je gaat namelijk een financiële verplichting aan waarbij je niet voor verrassingen wil komen te staan!

Lening aanvragen

Heb je een lening gevonden die bij je wensen past, dan staat niets je meer in de weg om deze aan te vragen. Een lening aanvragen kan tegenwoordig ook makkelijk online. Je moet hiervoor verschillende zaken aanleveren, zoals een loonstrook, arbeidsovereenkomst maar ook bijvoorbeeld informatie over je hypotheek of huur.

Hoewel het interessant kan lijken om het allemaal mooier te maken dan het is, doe dat vooral niet! Het kan betekenen dat de lening geweigerd wordt, maar de regels zijn er niet voor niets. Die zijn er om jou te beschermen tegen een te hoge lening met maandlasten die wellicht niet op te brengen zijn, al denk je nu van wel.

Als alles goed gaat, heb jij in korte tijd het geld op je rekening staan om te kunnen verbouwen. Dan kun je dus écht aan de slag!

Composiet schuttingen zijn perfect voor iedere tuin!

Previous article

Zo integreer je de televisie op een mooie manier in je woonkamer

Next article