Tuin

Composiet schuttingen zijn perfect voor iedere tuin!

0

In een dichtbevolkt land als Nederland kan een schutting in je tuin natuurlijk niet ontbreken. Wanneer je een schutting aanschaft, wil je natuurlijk niet alleen dat deze voor privacy zorgt, maar het moet ook een mooie schutting zijn. Je kijkt er namelijk toch een hele tijd tegenaan. Dan is het wel zo fijn dat je schutting ook voor een beetje sfeer zorgt en past bij jouw tuin. Als je voor een schutting gaat kijken, denk je waarschijnlijk snel aan een houten schutting. Maar wist je dat een composiet schutting misschien wel veel beter bij jouw wensen en behoeften past?

De voordelen van composiet schuttingen

Composiet is een materiaal dat gemaakt is uit 50% houtvezels en 50% kunststofvezels. Het wordt ook wel WPC (wood plastic composite) of HKC (hout kunststof composiet) genoemd. Door de unieke samenstelling van houtvezels en kunststofvezels, heeft composiet niet de nadelen van hout, maar wel de voordelen van kunststof. Daarnaast is composiet zo ver ontwikkeld en zijn er zoveel verschillende kleuren en motieven, dat er ook composiet schuttingen zijn die niet van echt hout te onderscheiden zijn.

De grote voordelen van composiet schuttingen ten opzichte van houten schuttingen zijn:

  • Composiet is waterbestendig en trekt niet krom en rot niet weg
  • Je kunt composiet gewoon schoonmaken met een hogedrukspuit (geen harde straal)
  • Composiet verkleurd alleen de eerste zomer, daarna is het kleurvast
  • Composiet gaat langer mee dan hout
  • Composiet is duurzaam, ecologisch en recyclebaar
  • Composiet splintert niet

In welke kleuren zijn composiet schuttingen verkrijgbaar?

Composiet schuttingen zijn verkrijgbaar in enorm veel verschillende kleuren. Het is natuurlijk een kwestie van smaak welke kleur je kiest. Antraciet en zwart composiet schuttingen passen perfect bij een moderne tuin. Grijze composiet schuttingen zijn een perfecte middenweg. Bruine en teak composiet schuttingen ogen vaak natuurlijker en lijken op echte houten schuttingen. Met deze composiet schuttingen heb je dus echt de voordelen van kunststof en niet de nadelen van hout, terwijl je jouw schutting bijna niet kunt onderscheiden van echt hout!

Welke duurzame energie past bij jouw huis?

Previous article

Meer verbouwen? Zo vraag je een lening aan, alle stappen uitgelegd

Next article