HandigInterieur

Zo integreer je de televisie op een mooie manier in je woonkamer

0

Willen we allemaal niet dat de woonkamer perfect is? Daarom is het belangrijk dat alle elementen kloppen in je woonkamer. Het licht, de meubels, de ambiance en de sfeer. En daarom zitten veel mensen met hun handen in het haar als het gaat om de televisie. Want waar laat je ‘m? Je wil tenslotte graag televisiekijken, maar je niet als er visite is. Daarom geven we je in deze blog 6 tips voor het integreren van je televisie op een mooie manier.

  1. Kies voor een accentmuur

Een accentmuur is een muur in je woonkamer waar je alle aandacht op gaat vestigen. Vaak geef je deze muur een bepaald design of kleur dat afwijkt van de rest van je woonkamer. Hierdoor valt het minder erg op dat je televisie er hangt. Hij valt als het ware weg in het design van je muur. Houd deze accentmuur dan ook niet wit, maar kies voor een donkere kleur of voor meerdere kleuren. Het geeft niet alleen meer dekking aan de donkere muur, het maakt je woonkamer ook direct een stuk spannender.

  1. Laat je televisie inbouwen

Een televisie die je kunt laten inbouwen, dat betekent dat hij compleet samensmelt met jouw interieur. Het is een iets duurdere manier, maar daardoor heb je er ook wel heel veel plezier van. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om hem in te laten bouwen in bijvoorbeeld een kast of een lage kast. Hierdoor kun je hem op gewenste hoogte brengen zodra je televisie gaat kijken. Of je kiest ervoor dat hij op een vaste plek zit, zodat je de deuren kunt sluiten. Een televisie inbouwen kun je trouwens ook zelf doen, maar dan moet je geen twee linkerhanden hebben.

  1. Plaats je televisie in een hoek

Wil je niet dat de televisie het centrale punt van de kamer wordt? Logisch, want hierdoor lijkt het net alsof alles om de televisie heen is gebouwd. Je kunt er daarom ook voor kiezen om de televisie in een hoek te plaatsen. Of op een hoekmuur. Het is wel slim om deze plek verder rustig te houden, want vaak zorgt een televisie in de hoek voor een iets onrustiger effect. Je kunt natuurlijk ook met een speels effect hier mee werken, bijvoorbeeld door te spelen met het licht achter de televisie.

  1. Laat je televisie zweven

Door de televisie op een plank te zetten, creëer je meer licht en ruimte. Hierdoor lijkt het bijna alsof hij zweeft. Door wat leuke accessoires op de planken te zetten trek je ook de aandacht van de televisie weg. Houd het wel rustig en mooi, dus laat de plank geen verzamelplek worden. Zo’n zwevend tv meubel is vaak precies af te stemmen op jouw wensen en smaak. Hierdoor is het een stijlvol meubelstuk dat in alle woningen past. Je kunt kiezen voor alleen een plank of je kiest voor een zwevend tv meubel van Meubella.nl waar kastjes onder zitten, zo heb je meer opbergruimte.

Meer verbouwen? Zo vraag je een lening aan, alle stappen uitgelegd

Previous article

Secondelijm verwijderen: zo doe je dat

Next article