HandigTuin

Onkruid verwijderen tussen tegels: gereedschap en tips

welk gereedschap is nodig om onkruid te verwijderen tussen tegels
0

Wanneer je een grote tuin hebt zal je er vast wel een last van hebben gehad: onkruid. Onkruid is ontzettend vervelend en kan er al snel voor zorgen dat jouw tuintje er net even wat minder mooi bij zal komen te liggen. Het is al helemaal vervelend wanneer het onkruid begint te groeien tussen de tegels. Wat veel mensen echter niet weten is dat het mogelijk is om op een aantal vrij eenvoudige manieren van dit onkruid af te komen. Wil je er achter komen hoe je dit precies moet doen? Dan raden wij je aan om even verder te lezen, we zullen het je in dit artikel alles laten zien wat je moet weten rondom het verwijderen van onkruid tussen de tegels.

Onkruid verwijderen uit de tegels

Het kan zijn dat je last krijgt van onkruid tussen de tegels. Als dit inderdaad het geval is dan is het van belang dat je hier zo snel mogelijk iets aan doet. Wanneer je hier namelijk niets aan doet kan het zijn dat de stenen omhoog komen door de wortels die beginnen te groeien. Dit kan je tuin echt snel om zeep helpen. Daarnaast kan het de kwaliteit van de tegels bij jou in de tuin aantasten, sommige stenen kunnen zelfs gaan breken. Om deze problemen te voorkomen is het super belangrijk dat je het hele onkruid tussen de tegels weet te verwijderen. Bij het verwijderen van onkruid is het noodzakelijk om ook de wortels mee te nemen. Als je dit niet doet zal het onkruid namelijk iedere keer weer terug groeien tussen de tegels, dit wil je natuurlijk niet. Als je het doet moet je het dus echt goed doen. Er hoeft maar een wortel over te blijven die ervoor zorgt dat de gehele tuin gelijk overhoop gehaald zal worden. hieronder laten wij je een aantal manieren zien waarop je het onkruid eenvoudig en snel kunt verwijderen tussen de tegels in de tuin.

Welk gereedschap moet je gebruiken?

Er zijn verschillende soorten gereedschap op de markt die beweren dat je van onkruid af kunt komen bij jou in de tuin, ook het onkruid wat groeit tussen de stenen bij jou in de tuin. Hoewel veel gereedschappen beweren nuttig te zijn voor deze situatie, zijn er eigenlijk maar een klein aantal gereedschappen dit werk echt voor elkaar krijgen. Hieronder staan een paar van de beste gereedschappen onder elkaar die het onkruid tussen de tegels met gemak weg zullen werken.

  • Een hand onkruidverdelger

Een hand onkruidverdelger is een van de topgereedschappen die beschikbaar is als je probeert het onkruid tussen de straatstenen weg te halen. Dit gereedschap is voorzien van een grip die slipvast is, je moet namelijk wel comfortabel aan de slag kunnen gaan. Het blad is nagenoeg altijd van gehard roestvrij staal dat voor een lange tijd sterk zal blijven. Je kunt met dit gereedschap onkruid, gras, mos en nog veel meer verwijderen uit alle mogelijke moeilijk bereikbare plekken. Dit product is zeer scherp, dat betekent dat het sneller in staat is om de wortels uit de grond te halen. De haak is ook een geweldige toevoeging omdat het je in staat stelt om kleine steentjes of andere soortgelijke stukken puin die in de weg zitten te verplaatsen. Het grootste nadeel van dit product is dat het moeilijk kan zijn om dit product te gebruiken als je niet zoveel kracht hebt in je handen. Als je hebt heeft van artritis zal je niet zomaar in staat zijn om dit product te gebruiken.

  • Een zogeheten Weeding Tool

De tweede soort gereedschap die je kunt gebruiken voor het verwijderen van onkruid is een zogeheten ‘Weeding Tool’ Met dit type onkruidverdelger sleep je het puntige uiteinde op de grond en begin je het onkruid bij de wortels af te snijden. Je kunt de geslepen punt gebruiken om het onkruid van onderaf uit te graven. Het handvat is vaak wat langer, hierdoor kan je goed terecht tussen alle stenen in de tuin. Vaak is het blad gemaakt van roestvrij staal. Dit gereedschap heeft vele voordelen, met name het feit dat het onkruid veel makkelijker verwijderd kan worden dan voorheen. Het heeft de mogelijkheid om een groot deel van het onkruid in een keer te verwijderen, dus het zal de klus veel sneller klaren.

Voorkomen dat het onkruid terugkomt

Als je nu een groot deel van het onkruid hebt weggehaald is het van belang dat je ervoor zorgt dat het onkruid niet meer terug zal komen. hoe kan je dit het beste doen? Door de volgende tips te volgen ben je in staat om te voorkomen dat het onkruid weer gelijk zal terugroeien tussen de stenen. Dit maakt het echt een stuk makkelijker om je tuin netjes te houden:

  • Bedek het onkruid met zwarte stof

Het bedekken van het onkruid met zwarte stof staat bekend als de solarisatiemethode. Gebruik dikke zwarte tuinonderhoud stof om te voorkomen dat het zonlicht het onkruid bereikt. Het kan een maand of twee duren, maar het is effectief voor het doden van taai overblijvend onkruid.

  • Giet kokend water over het onkruid

Giet kokend water tussen de stenen of tegels om te voorkomen dat er onkruid tussen de straatstenen groeit, hoewel dit een oplossing op korte termijn is. Het onkruid kan terug groeien als het warme water de wortels niet doodt.

  • Verbrand het onkruid met een propaanbrander

Het gebruik van een propaanbrander om het onkruid te verbranden is een andere optie, hoewel het kan leiden tot verkleuring van de straatstenen of bakstenen. Er zijn propaanbranders die speciaal ontworpen zijn voor onkruidverbranding, dit is een betere optie om te kopen in plaats van een standaard propaanbrander.

  • Gaten vullen met Polymeerzand

Vul gaten op met polymeerzand, omdat dit kan helpen om toekomstige onkruidgroei tussen de tegels te voorkomen. Het gebruik van dit product zal de straatstenen in wezen aan elkaar binden, net zoals bij het gebruik van cement. Het zand zelf spoelt niet weg en het stopt de groei van het onkruid tussendoor.

Zo integreer je de televisie op een mooie manier in je woonkamer

Previous article

Wasmachine stinkt? Oorzaak + snelle oplossing

Next article