HandigNieuws

Welke iPhone heeft de beste batterij?

0

De batterij en de prestaties van een smartphone worden steeds belangrijker. Maar welke iPhone heeft nou de beste batterij van allemaal?

Welke iPhone heeft de beste batterij?

Hoe lang een batterij meekan, is voor de meeste van ons erg belangrijk. Soms zelfs zo belangrijk dat we er onze telefoon op uitkiezen. Logisch ook, want je telefoon heb je elke dag bij je en het is altijd vervelend als hij weer eens uitvalt. Gelukkig worden de batterijen steeds weer wat beter en houden ze het steeds langer vol.

De capaciteit van de batterij

De levensduur of ook wel de capaciteit van een batterij wordt uitgedrukt in mAh. Een hogere mAh, betekent dus dat je een grote batterijcapaciteit hebt. De meeste nieuwste iPhones beschikken over processoren die een stuk energiezuiniger zijn dan hun voorgangers hadden. De nieuwste iPhones hoeven dus minder energie te leveren. Daarnaast hebben de nieuwere iPhones ook andere upgrades die energiebesparend werken. Zo zijn de OLED-schermen bijvoorbeeld een stuk zuiniger dan de lcd-schermen die de oudere modellen hebben. Dat betekent niet direct dat de batterij heel erg verbetert is, maar vooral de andere factoren van de smartphone in energieverbruik verlaagd zijn. Telefoons met zo’n scherm zijn wel een stukje duurder dan die met een lcd-scherm.

Goedkopere nieuwe telefoon

Gelukkig hoef je niet altijd de volle prijs te betalen voor een splinter nieuwe telefoon. Een iPhone refurbished, in plaats van gloednieuw, kan al gauw een paar honderd euro minder kosten dan een volledig nieuwe telefoon. Dat komt omdat er bij een refurbished telefoon kapotte onderdelen vervangen zijn voor nieuwe en de telefoon dus niet helemaal origineel meer is. Een iPhone voor een zacht prijsje dus.

De beste batterij

Dan komen we aan bij de vraag: welke iPhone heeft de beste batterij? Misschien niet geheel onverwacht zijn de nieuwere telefoons de winnaars. De iPhone 11 en 12 Pro Max kunnen beide 20 uur lang videobeeld laten zien (videobeeld weergeven kost de meest energie). Deze telefoons worden gevolgd door de iPhone 11 pro (18 uur) en de iPhone 11 (17 uur). Vervolgens loopt het langzaam af met de uren naar mate de telefoons ouder worden. Pas bij de iPhone 6s komt de batterijcapaciteit onder de 10 uur. Dat zijn heel wat uurtjes films kijken op je telefoon.

Wooninspiratie: 5 voordelen van een teakhouten tv meubel

Previous article

5 ideeën voor aan de muur van je slaapkamer

Next article