Handig

Wees voorbereid en zorg voor een back-up van je gegevens

0

Je hebt je laptop of computer opgestart, je bent ijverig aan het werk, maar plotseling valt alles uit en ben je je bestanden kwijt. Je moet er niet aan denken. Helaas is dit toch een bekende situatie voor veel mensen. Je baalt enorm omdat je tussendoor je werk niet hebt opgeslagen. Een grote tegenslag die je met een simpele klik op de knop had kunnen voorkomen. Neem het zekere voor het onzekere en zet je bestanden over naar een USB stick. USB sticks worden nog steeds veel gebruikt en met het kleine stickje kan je inmiddels veel meer dan je misschien had verwacht.

Het ontstaan van de USB stick

Voor de uitvinding van de USB stick was het moeilijk om grote hoeveelheden data te transporteren. Vanuit dit dilemma is de geschiedenis van de USB stick ontstaan. In het jaar 2000 werden USB sticks als commercieel product op de markt gebracht. De capaciteit van deze eerste geheugenstick was 8 MB. We zijn inmiddels jaren verder en de capaciteit is meerdere keren verdubbeld door de snel veranderende technologie. Ondertussen zijn er zelfs USB sticks te verkrijgen met een geheugen van 1 TB.

Welke USB stick past bij jou?

De keuze aan USB sticks is groot. Er zijn verschillende soorten USB sticks op de markt. Alvorens je een USB stick koopt, is het goed om na te denken welk type stick aan jouw wensen en behoeften voldoet. Wil je zo nu en dan een bestand transporteren? Dan is een geheugenstick van 8 GB met een lage schrijfsnelheid toereikend. Heb je veel bestanden zoals foto’s en video’s, dan heb je een stick met meer geheugen nodig.

De inzet van USB sticks

Een USB stick is een veelzijdig product. Tegenwoordig kan je er veel meer mee dan alleen bestanden exporteren. Met de stick kan je zelfs je laptop of computer ont- en vergrendelen. De USB stick fungeert dan als een sleutel. Komt er een collega een dagje bij jou thuis werken en wil je het wifi-wachtwoord delen zonder dat diegene hem te zien krijgt? Zet de naam en het wachtwoord van je netwerk op een USB stick en stop deze in hun laptop. Ook worden USB sticks vaak ingezet als promotiemateriaal. USB sticks met logo zijn een mooi relatiegeschenk of give-away. Een bedrukking met de naam of het logo van het bedrijf valt op en vergroot je naamsbekendheid. Naast USB sticks kan je ook powerbanks bedrukken en inzetten ter promotie.

Hoe maak je jouw interieur klaar voor de herfst?

Previous article

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een woonverzekering?

Next article