HuisInterieur

Hoe maak je jouw interieur klaar voor de herfst?

0

De zomer loopt ten einde. De herfst gaat binnenkort beginnen. Of je dit nou leuk vind of niet, het geeft je de mooie gelegenheid om je interieur eens onder handen te nemen. De herfst vraagt om meer warmte en gezelligheid binnen. In deze blog reiken we je een aantal handige tips en tricks aan.

Let the light shine

Er begint weer een nieuw seizoen en het einde van 2021 komt langzamerhand in zicht. De dagen worden weer korter en de nachten langer. Dit heeft een grote impact op een belangrijk onderdeel in je interieur, namelijk verlichting. Het ligt een beetje voor de hand maar wat geeft nou meer gezelligheid dan lampen met warm, sfeervol licht of kaarsen in een mooie kandelaar. Let wel op, kies geen lichtbron die wit licht geeft. Lichtbronnen met warm, oranje licht geven het effect wat je zoekt.

De trendkleuren
De grote trendkleur van het moment is natuurlijk Brave Ground. Maar deze kleur valt onder een veel groter kleurenpalet. Deze herfst gaan we namelijk voor de aardetinten. Bruin, beige, vergrijsd groen en noem zo maar op. Ga je voor een lichte aardetint of juist voor donker? Het is helemaal aan jou!

     

Kussens en plaids

Dit is echt de makkelijkste manieren om je interieur in no time van een knusse look te voorzien.

Maar welke kussens dan? Dit is waar veel mensen op vastlopen. Dit is ook best lastig. De beste manier is om je goed in te lezen op de komende trends en een mooie kleurenpalet te kiezen of zelf samen te stellen. Het is fijn als dit palet bestaat uit kleuren die op andere plekken in huis terugkomen.

Natuurlijke materialen
We komen nog even terug op de aardetinten van net. Dit kun je namelijk heel mooi aanvullen door te werken met meubels gemaakt van natuurlijke materialen. Denk dan vooral aan hout, wol en rotan. Maar waarom zou je kiezen voor natuurlijke materialen? Met natuurlijke materialen in het interieur krijg je een mooi en rustige sfeer. Daarnaast zijn natuurlijke materialen vaak ook beter voor het milieu en zijn ze vaak ecologisch en duurzaam. Denk bijvoorbeeld aan mooie opbergkasten of eettafels van donker walnoothout. Dit past perfect bij de trendkleuren en zo creëer je een geheel.

     

Geen kalk meer in huis met een waterontharder

Previous article

Wees voorbereid en zorg voor een back-up van je gegevens

Next article