Handig

Zo kun je jouw huis voor weinig geld sfeervol inrichten

0

Zou je jouw huis sfeervol willen inrichten maar heb je niet de middelen om een compleet nieuwe inrichting aan te schaffen? Met deze tips kun je jouw huis een compleet andere uitstraling geven en sfeervol inrichten zonder dat je daarbij heel diep in de buidel hoeft te tasten.  

Nieuwe kleur of bekleding voor je meubels

Met een nieuw meubel ziet je huis er direct anders uit, maar wat als je daar niet het geld voor hebt? Heb je geen geld om nieuwe meubels te kopen, dan kun je jouw oude meubels een facelift geven. Dat kun je doen door bijvoorbeeld je meubels te schilderen. Je kunt je keuken een nieuwe look geven door de keukenkastjes in een andere kleur te schilderen. Of schilder alleen de planken van de boekenkast in een andere kleur voor een spannend kleuraccent. Je kunt ook de kussens van banken en stoelen voorzien van nieuwe bekleding. Dan ziet die oude bank er meteen uit als nieuw.   

Schilder de muren in een andere kleur

Een andere relatief goedkope manier om de uitstraling van je huis compleet te veranderen is door het schilderen van de muren en plafonds. Een nieuwe laag verf doet wonderen, je huis ziet er meteen fris en stralend uit. Als je toch gaat schilderen kun je meteen voor een andere kleur kiezen. Schilder de muren van je huis met mat of extra mat muurverf om je huis een warme uitstraling te geven. Of geef een muur juist een hele opvallende kleur waarmee je stijlvol of juist een dramatisch effect kunt creëren. En als je toch bezig bent, geef meteen de deuren, kozijnen en plinten een fris laagje verf, dan ziet je hele huis er weer stralend uit.  

Vervang je oud raamdecoraties

Gordijnen en jaloezieën kunnen na verloop van tijd gaan verkleuren en zien er dan groezelig uit. Door het vervangen van je raamdecoraties ziet je huis er weer stralend uit en kun je meteen ook een nieuwe sfeer in je huis creëren. Het vervangen van raamdecoraties is relatief goedkoop, en het is een eenvoudige manier om de uitstraling van je huis te veranderen. Vervang bijvoorbeeld je lange gordijnen voor jaloezieën als je op zoek bent naar een sfeervolle look met een modern tintje. Wil je juist een warme romantische sfeer, haal dan die oude verkleurde jaloezieën weg en hang er mooie vouwgordijnen voor in de plaats. 

Maak zelf je meubels en decoraties

Je kunt als je een beetje handig bent ook zelf je meubels en decoraties maken om geld uit te sparen. Je kunt bijvoorbeeld van oud steigerhout of gebruikte pallets een prachtige kast of een tafel maken. Of maak van een paar oude nachtkastjes die je bij de kringloopwinkel hebt gevonden een compleet nieuwe wandkast. Je kunt ook je eigen decoraties maken voor je huis. Maak zelfs nieuwe kussens voor op de bank, of haak een vloerkleed van oude T-shirts. De mogelijkheden zijn eindeloos als je zelf je eigen meubels en decoraties maakt, en het grootste voordeel, het kost je bijna niets.

 

Ongedierte bestrijden in je achtertuin

Previous article

Slim en Stijlvol: Tips voor het Indelen van een Compacte Studentenkamer

Next article