Interieur

Hoe kies je het juiste bureau?

juiste bureau
0

Ondanks dat we steeds flexibeler werken, digitaal inchecken tijdens een wandeling, gezond eten én genoeg slapen weten weinig mensen dat een bureau ook bijdraagt aan je fysieke gezondheid. We zitten namelijk veel uren per dag achter ons beeldscherm, maar besteden vaak te weinig aandacht aan de werkomstandigheden. Bij het kiezen van een bureau is het belangrijk om niet zomaar de eerste de beste exemplaar te kiezen, en daarom kan het een tijdrovend klusje zijn. De meeste mensen kiezen een bureau op basis van de inrichting van het kantoor, maar denk daarbij ook aan je kostbare rug, nek en schouders. We vertellen je hieronder alles wat je wilt weten over het kiezen van een bureau. Lees je mee?

Doel van het bureau

Werk je graag met rondslingerende post-its of is jouw bureau de hele dag opgeruimd? De eerste vraag die je jezelf moet stellen is waarvoor je het bureau wilt gaan gebruiken. Ieder beroep vraagt een andere manier van werken en dus ook de ruimte die je nodig hebt. Als je bijvoorbeeld een beroep hebt, zoals design of styling, dan is het fijn dat je redelijk de ruimte hebt om alles uit te leggen. Wanneer je vrijwel papierloos en met een laptop werkt, dan heb je minder ruimte nodig en heb je wellicht aan een simpeler model genoeg. Het is ook vooral belangrijk om te kijken naar welke ruimte je tot je beschikking hebt. Het is niet prettig werken als je werkt aan een (te) groot bureau in een kleine ruimte.

Ergonomisch verantwoord: kies de juiste hoogte

Wanneer je dagelijks veel aan een bureau werkt, dan doe je er goed aan om te kiezen voor een ergonomisch bureau. De juiste werkhouding is namelijk voor vele beroepen een belangrijk onderdeel van het functioneren. Wanneer je werkt in een verkeerde houding, dan kan dit leiden tot klachten aan nek, schouders en rug. Het belangrijkste onderdeel bij het kiezen van een bureau is dan ook de hoogte. Normaliter is een vast werkblad tussen de 74 en 76 cm, maar het is vaak nog beter om te kiezen voor een bureau wat in hoogte verstelbaar is. Het is uiteindelijk belangrijk dat je benen in een hoek van 90 graden staan en dat de hoogte van het bureau ongeveer gelijk is als die van de armsteunen van de bureaustoel.

Materiaal soort kiezen

Wist je dat, wanneer je kiest voor een blad met een lichte matte kleur, dit beter is voor je ogen? Het kiezen van het juiste materiaal kan zorgen voor een stukje rust tijdens het werken. Het is je vast al eens opgevallen dat er veel verschillende soorten, maten en materialen te vinden zijn als het aankomt op een bureau. Vaak wordt er gekozen voor hout of kunststof, maar ook een glazen bureau is mogelijk. Hierbij komt natuurlijk wel een stukje budget kijken. Ieder soort materiaal heeft een ander prijskaartje, dus bij het selecteren van een goed bureau kun je dat ook in je achterhoofd houden. Maar, zoals we vaker gehoord hebben is goedkoop vaak duurkoop dus dan kun je beter investeren in een goed bureau waar je jaren plezier van hebt (en waar uiteindelijk je rug, schouders en nek ook blij van worden!)

 

Welke gas terugslagklep heb ik nodig?

Previous article

Aanhanger kopen: 5 dingen waar op je moet letten!

Next article