Interieur

Deze leuke motieven kun je leggen met een laminaat vloer

0

Laminaat is een van de beste opties als het gaat om een mooie kwalitatieve vloer. Met zijn strakke en moderne uiterlijk en zijn duurzame constructie, kun je met een laminaat vloer ongelooflijke patronen en ontwerpen in je huis maken. Of je nu een gedurfd ontwerp wilt of een subtieler patroon, met laminaat kun je spelen met verschillende kleuren en texturen om de perfecte look voor je ruimte te creëren. Bovendien is het leggen van laminaat relatief eenvoudig en kan iedereen met wat handige vaardigheden het makkelijk zelf doen. Dus als je je vloer wilt vernieuwen en een statement wilt maken in je huis, waarom zou je laminaat dan niet voor een laminaat vloer in een leuk dessin gaan? Er zijn veel verschillende patronen en dessins waaruit je kunt kiezen, van eenvoudige geometrische vormen tot complexe patronen. Deze leuke motieven kun je leggen met laminaat!

De populaire visgraat

De visgraat is een van de populairste legpatronen als het gaat om laminaat vloeren. Je ziet ze tegenwoordig vooral veel terugkomen in een moderne inrichting. Maar het kan eigenlijk in veel meer woonstijlen toegepast worden. Een visgraatvloer geeft de ruimte meer dynamiek. Bij het leggen van een visgraatvloer zijn er een paar belangrijke stappen die je in gedachten moet houden. Allereerst moet de ondergrond vlak, gelijkmatig en volledig waterpas zijn. Dit geld overigens niet alleen voor een visgraat, want een ondergrond die waterpas is, is nodig voor alle patronen. Eventuele oneffenheden zullen anders opvallen als de planken eenmaal op hun plaats liggen. Zorg ervoor dat je goede materialen en gereedschap van de beste kwaliteit gebruikt, om zo het mooiste resultaat te krijgen.

Hongaarse punt

Alhoewel de Hongaarse punt vroeger vaker gelegd werd met een houten vloer, kan het ook een perfect legpatroon zijn voor laminaat. Bij deze techniek worden de vloerdelen onder een hoek van 45 tot 60 graden gelegd en sluiten deze bij de bovenzijde aan, waardoor er een prachtig en uniek effect ontstaat dat zeker de aandacht trekt. Of het nu elegant en ingetogen is of gedurfd en dramatisch, dit type vloer wordt voornamelijk in een landelijk interieur gebruikt en maakt altijd een statement. Het voegt elegantie en karakter toe aan je interieur.

Planke nvloer in verschillende kleuren

Het leggen van plankenvloer in verschillende kleuren laminaat kan een geweldige manier zijn om een leuke en kleurrijke stijl aan je huis toe te voegen. In plaats van dat je alle laminaatplanken in dezelfde kleur koopt, kies je twee of drie verschillende tinten uit die bij elkaar passen en leg je deze door elkaar heen. Dit geeft een uniek en speels effect aan je vloer.

Mozaïek patroon

Een mozaïekvloer kan de perfecte manier zijn om een ruimte een vleugje elegantie en verfijning te geven. Of je nu op zoek bent naar een iets meer ingetogen ontwerp of juist een uitgebreid mozaïek patroon wilt maken, dit type vloer biedt eindeloze mogelijkheden. En dankzij de basis van laminaat is het zeer duurzaam en ook gemakkelijk schoon te maken, waardoor het ideaal is voor druk belopen ruimtes zoals woonkamers of gangen.

Kortom, ben je op zoek bent naar een manier om wat extra stijl en karakter aan je huis toe te voegen? Overweeg dan een van deze unieke legpatronen!

 

Hoe accepteer ik Litecoin in mijn winkel of bedrijf?

Previous article

Waar moet ik opletten bij het vergelijken van energie aanbieders?

Next article