Huis

Upgrade jouw woonkamer met een doorkijk gashaard

0

Wil je je interieur een flinke positieve boost geven qua gezelligheid en sfeer? Dan kun je dit prima doen door een prachtige doorkijk gashaard aan te schaffen bij een speciaalzaak. Gashaarden hebben om diverse redenen tal van voordelen te bieden in vergelijking met andere soorten verwarming. Wat is het precies dat gashaarden zo geliefd maakt onder steeds meer mensen? Lees dit artikel en je komt alles te weten over de meerwaarde van een gashaard kopen!

Een gashaard is de ultieme blikvanger in elke woonkamer

Een gashaard in huis halen is op dit moment een grote trend in interieur land. En dat is niet voor niets, want met een stijlvolle gashaard haal je een echte blikvanger in huis, die je woonkamer direct veel sfeer en charme geeft. Vooral doorkijkhaarden die op gas weken zijn populair. Hierbij kun je namelijk uit alle hoeken en gaten in huis genieten van het interessante vlammenspel dat een gashaard te bieden heeft. Het mooiste effect creëer je als je ervoor kiest om de haard te plaatsen in een tussenwand (of los) tussen twee afzonderlijke ruimte, zoals de woonkamer en de eetkamer of de lounge kamer en de hal. Zo kun je vanuit twee ruimtes genieten van het prachtige uitzicht én van de warmte die een gashaard te bieden heeft.

Er zijn tal van soorten gashaarden

Het mooie van het fenomeen gashaard is dat er veel te kiezen valt uit uiteenlopende modellen. Zo kun je kiezen uit losse gashaarden, hangende gashaarden, gashaarden die in gevels kunnen worden ingebouwd, maar ook inzet gashaarden en gashaarden die in d muur kunnen worden geplaatst. Wat jouw favoriet ook is: er valt in elk geval genoeg te kiezen uit modellen en soorten.

Het vuur van een gashaard lijkt exact op dat van houtkachels

Nog niet zo heel lang geleden stonden houtkachels erom bekend dat ze het meest authentieke soort vuurspel gaven. Voor andere haarden gold dat niet zozeer. De laatste jaren is de techniek van gashaarden echter sterk verbeterd, waardoor deze haarden qua vlammenspel niet onderdoen voor houtkachels of houthaarden. Wat wil je nog meer?

Gashaarden zijn heel gemakkelijk in het gebruik en lekker praktisch

Als je besluit om een houtkachel te kopen, dan moet je enige moeite doen om een mooi vuur te maken. Je hebt hout nodig (of houtpellets) en moet die in de haard stoppen. Vervolgens moet je de haard natuurlijk nog aansteken en eventueel het vuur opporren. Bij een gashaard is al deze moeite niet nodig. Moderne gashaarden zijn voorzien van een handige afstandsbediening, waarbij je met één druk op de knop het haardvuur aan kunt steken. Is het vuur niet warm genoeg? Dan druk je even op de afstandsbediening en kunt je de vlammen een flinke boost geven. Zo eenvoudig werken gashaarden: het gemak dient de mens!

Relatief energiezuinig

Prettig aan gashaarden is dat energiezuinige en moderne varianten relatief weinig gas gebruiken. Wie een houtkachel koopt, moet voortdurend brandhout kopen voor de haard. Bij een gashaard is dit niet nodig. Zeker de moderne, eigentijds varianten zijn erg energiezuinig en gebruiken weinig brandstof. Hierdoor kun je flink op de kosten besparen en energiezuinig stoken!

Veel keuze aan stijlen gashaarden

Zoals we al eerder constateerden, kun je kiezen uit tal van soorten gashaarden: inbouw, losstaand of een gashaard inzetten in een bestaande wand. Maar los hiervan is er ook nog keuze uit veel soorten gashaarden. De doorkijk gashaard is populair vanwege het interessante vlammenspel. Wil je liever alleen een gashaard met een doorkijk aan de voorzijde? Ook dat kan!

Weinig onderhoud aan je haard

Ten slotte nog een laatste pre van gashaarden: het onderhoud van dit type haarden stelt weinig voor. Af en toe schoonmaken met een doek en reinigingsmiddel is genoeg om ze mooi en aantrekkelijk te houden. Fijn is natuurlijk ook het feit dat je geen asresten hoeft op te ruimen.

Droombadkamer realiseren in je nieuwe (of huidige) huis

Previous article

Geen kalk meer in huis met een waterontharder

Next article