Huis

Droombadkamer realiseren in je nieuwe (of huidige) huis

0

Heb je plannen om te verhuizen, bijvoorbeeld omdat je de mogelijkheid hebt om een huis te kopen, of wil je wel eens iets nieuws in je huidige huis, dan is je eigen droombadkamer realiseren wel een mooi plan. Houd je van een romantische touch, of is een strakke badkamer met badkamer spots juist iets waar je gelukkig van wordt? Het maakt eigenlijk niet zoveel uit, zolang je maar goed nadenkt over wat je precies wilt. Je kunt lekker aan het knippen en plakken gaan met een stapel woonmagazines naast je of borden vol pinnen op Pinterest. Probeer een mooi overzicht voor jezelf te maken, zodat je weet waar je naar op zoek moet gaan. 

Waar begin je?

Maak van tevoren een plattegrond van de ruimte die je hebt en vergeet niet om alle maten goed op te nemen. Moet je vanaf scratch een badkamer op gaan bouwen (na het breken) dan is het altijd verstandig om de precieze afmetingen helder te hebben. Overigens is het ook als je kleine aanpassingen wilt doen verstandig om een goed overzicht hiervan te hebben. Je wilt tenslotte niet dat je badkamermeubel straks een stuk groter is dan dat je had bedacht. Zet hierna je wensen op papier en houd rekening met een budget. 

Lees je goed in en kijk wat er op de markt is

Ook in ‘badkamerland’ is er voldoende keus en zijn er een hoop stijlen om uit te kiezen. Zoals al eerder gezegd kun je op internet en in magazines een hoop voorbeelden vinden, maar je kunt natuurlijk ook een bezoek brengen aan een fysieke winkel. Wil je een natuurlijke uitstraling, of ga je juist voor modern of industrieel? Wil je de wanden in een neutrale kleur met een aantal knallende accessoires, of kies je voor een mooi gekleurde wand met tegels, terwijl je de rest iets rustiger houdt? En dan de vloer, wat zou je daarmee willen? Je hebt natuurlijk speciale houten vloeren welke prima in een zogenoemde ‘natte ruimte’ gelegd kunnen worden, maar ook is er natuurlijk altijd de optie om een mooie tegelvloer te leggen. 

Speel met materialen

Geen zin in een standaard badkamer, zoals in de bladen of winkels? Je kunt natuurlijk altijd nog je eigen stijl creëren door te spelen met verschillende materialen. Combineer hout met chroom, of ga voor een wellness sfeertje door het gebruik van marmer. 

Bad, douche, wasbak, toilet?

Kies je een bad op pootjes, of ga je voor een gewoon bad? Of misschien wel geen bad, maar een mooie regendouche. Er zijn overigens heel veel verschillende soorten en maten douchecabines. Rond, halfrond, vierkant…noem maar op! Een toilet in de badkamer kan handig zijn, maar niet iedereen is hier per definitie fan van. Ook hier is weer voldoende keus, niet alleen qua kleur, maar ook of je een staand of hangend toilet zou willen bijvoorbeeld. En dan de wasbak, misschien wil je er wel twee? Ook hier is de keus reuze; rond, ovaal, vierkant…in het wit, of in het zwart of misschien valt jouw oog wel op een andere kleur. Daarnaast kun je ook nog een spiegel ophangen om de ruimte groter te doen lijken (en het is natuurlijk ook handig om een spiegel te hebben voor jezelf).

tegen de wand aangebouwd. Dat hangt natuurlijk wel van de grootte van de badkamer af. Wil je er ook een toilet in, dan kan dit een staand of hangend toilet zijn.
Een groot badkamerraam geeft een prettige lichtinval. Spiegels boven een of twee wastafels met inbouwspots geven een verruimend effect en voldoende licht.

Verlichting

Last but not least, de verlichting. Als je in de vroege ochtend naar de badkamer loopt wil je misschien liever niet een flinke bak licht in je gezicht krijgen. De eerder genoemde badkamer spots bieden dan een oplossing. Je kunt er zoveel (laten) plaatsen als je wilt en het geeft zeker geen operatiekamer effect. Een plafonniere kan natuurlijk ook, het is maar net welke stijl je wilt creëren en wat je mooi vindt.

Zo maak je de look & feel van je woonkamer wat rustiger

Previous article

Upgrade jouw woonkamer met een doorkijk gashaard

Next article