HuisInterieur

Zo maak je de look & feel van je woonkamer wat rustiger

0

Soms zit je in je woonkamer en glijden je ogen naar alle rommeltjes die er kunnen liggen. Een verfrommeld fleecedekentje op de bank, theeglazen van de avond ervoor of kabels van de televisie die als een rommeltje van het tv-meubel naar het stopcontact gaan. Hoe zorg je er nou voor at de woonkamer meer rust uitstraalt en dat kleine troepjes geen doorn in het oog meer zijn? Wij geven tips.

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd

Allereerst is het goed om te weten waarom een opgeruimd huis zo belangrijk kan zijn voor je welzijn. Er wordt wel eens gezegd dat een opgeruimd huis een opgeruimd hoofd betekent, maar in hoeverre is dat ook echt zo? Onderzoeken hebben uitgewezen dat een opgeruimd en schoon huis er echt voor kan zorgen dat je meer ruimte hebt om productief en creatief zte zijn. Veel werkgevers stellen daarom ook een clean desk policy in, zodat hun werknemers zo optimaal mogelijk kunnen presteren.

Kies voor een goed TV meubel

Die kabels die zo afleidend kunnen zijn omdat ze achter de televisie langslopen, zijn redelijk eenvoudig te verhelpen. Zo zou je kunnen kiezen voor een TV beugel, zodat je veel kabels mooi achter de tv kan verwerken en op een mooie en rustige manier weg kunt werken, bijvoorbeeld achter een kunststof gangetje die weg blendt in de muur.

Kies voor één kleurenpalet

Wat vaak ook onrustig voor het oog kan zijn, is wanneer er veel verschillende kleuren met elkaar worden gecombineerd, die normaal niet zo goed met elkaar zouden gaan. Bijvoorbeeld wanneer warme kleuren, zoals oranje en brons, worden gecombineerd met koele kleuren zoals ijsblauw. Heb je zelf niet veel verstand van interieur of kleuren, schakel dan de hulp van een expert in die week welke kleuren elkaar complementeren en welke kleuren juist substituten van elkaar zijn.

Decoratietips

Op het gebied van decoratie zijn er een hele hoop tip die een rustige woonkamer tot stand kunnen laten komen. Een tapijt geeft een zachte en rustige uitstraling in huis en dat is iets wat de meeste woonkamers wel kunnen gebruiken. Ook planten zorgen ervoor dat de sfeer in een kamer helemaal ‘zen’ kan worden.

Houtskoolbarbecues: alles wat je moet weten

Previous article

Droombadkamer realiseren in je nieuwe (of huidige) huis

Next article