HuisWoning zoeken

5 X tips voor een containerwoning

0

Bij het woord containerwoning denk je misschien direct aan de gekleurde studentencontainers die je weleens in steden ziet staan. Dat lijken vaak echte containers en zijn niet al te groot, maar een containerwoning kan ook een prachtig glazen of marmeren huis zijn in de vorm van een container. Dit kan zo groot en klein zijn als je zelf wil. Omdat je oppervlak één grote rechthoek is kan het wel wat puzzelen zijn met de inrichting. Daarom vind je in dit artikel vijf tips om een containerwoning zo fijn en woonbaar mogelijk te maken.

1. Doe het zelf

Het zelf laten bouwen van een containerwoning is een stuk goedkoper dan het laten bouwen van vrijwel elk ander huis, voor een basiscontainer betaal je tussen de 1.000 en 3.000 euro. Natuurlijk is dat veel geld, maar binnen de huizenmarkt relatief goedkoop.

2. Schakel hulp in voor de indeling

Omdat een huis efficiënt én mooi indelen echt heel ingewikkeld kan zijn, kun je het best hulp inschakelen van mensen of bedrijven die hier veel verstand van hebben. Zij kunnen een 3D voorbeeld voor je maken zodat je weet hoe de inrichting er uiteindelijk uit gaat zien. Durf je het aan, dna kun je dit kun je ook zelf doen, bijvoorbeeld op interieurdesigner.nl

3. Twee verdiepingen

Lijkt één container je nou wat klein, dan plaats je er toch gewoon een tweede container bovenop? Zo heb je direct een huis met twee verdiepingen. Dit biedt direct meer mogelijkheden. Zo is het makkelijker om twee slaapkamers in je huis te hebben.

4. Container in huis

Als je er de ruimte voor hebt, dan kun je er ook voor kiezen om een container binnenshuis te laten plaatsen. Het geeft direct een industriële toon, maar je hebt ook een mini studio in je huis. Geschikt voor pubers, maar wie weet ook als logeerkamer of kantoortje, waar je jezelf echt helemaal kunt afsluiten.

5. Duurzaam

Kiezen voor een containerwoning is sowieso al een duurzame keuze, maar je kunt hem ook extreem duurzaam maken, zodat aansluiting op het gas- water- en elektriciteitsnet overbodig is. Gert van Vugt (26) ontwierp een ‘sustainer’, die zich, dankzij de zonnepanelen en windturbines op het dak, in combinatie met een accusysteem zelf kan voorzien.

Een bouwpakket voor een huis uit Duitsland

Previous article

Dit zijn de beste websites om je huis te verkopen

Next article