HuisInterieur

Meest Elegante en functionele Jaloezieën

0

Raamdecoratie kan heel veel betekenen voor het interieur van je huis. Kies je bijvoorbeeld voor dunne, lichte gordijnen dan geeft dat direct een zachte look&feel aan je woonkamer. Het geeft direct een heel ander gevoel dan wanneer je zou kiezen voor hele donkere en zwaardere gordijnen. Maar er zijn op het gebied van raamdecoratie nog veel meer opties te bedenken. Veel mensen geven bijvoorbeeld de voorkeur aan jaloezieën ten opzichte van gordijnen. Je kunt ze makkelijk openen en sluiten en kunt ze ook volledig omhoog trekken, waardoor je raam totale blootstelling krijgt. Benieuwd naar wat de meest elegante en functionele jaloezieën zijn? Lees dan gauw verder.

Inspiratie krijgen doe je zo

De meeste inspiratie kun je natuurlijk van sites als Pinterest krijgen. Wanneer je daar zoekt op ‘jaloezieën’ krijg je de mooiste plaatjes van huizen die werken met lichte, donkere of houtkleurige jaloezieën en zie je direct welk effect ze hebben op het interieur. Zo maakt ook de grootte van de jaloezieën veel verschil: kies je voor 25mm of 50mm?

Kleinere jaloezieën

Kleinere jaloezieën staan minder grof en vallen minder snel op in je huis. Of dat bij jouw interieur past ligt natuurlijk volledig aan jouw smaak. Deze jaloezieën hebben vaak een lengte (of dikte, maar net hoe je het bekijkt) van ongeveer 25 millimeter.

Grotere jaloezieën

Jaloezieën zijn ook in grotere vormen verkrijgbaar, deze meten vaak 50 millimeter. Belangrijk om te weten is dat vrijwel alle jaloezieën op maat te verkrijgen zijn. Nogmaals, het is maar net waar je van houdt. Door de grotere lamellen krijg je bij een ‘open’ jaloezie meer licht binnen dan bij kleinere lamellen. De ruimte tussen de lamellen is simpelweg groter. Daarentegen ogen deze vaak wel iets grover.

Verschillende kleuren

Het advies van verschillende interieurexperts is om te kiezen voor jaloezieën die niet al te veel opvallen. De voorkeur gaat dan uit voor witte jaloezieën. Deze weerkaatsen het licht mooi en zo lijkt je huis ook direct ruimtelijker. Wil je juist een statement maken, kies dan voor donkere jaloezieën zoals zwarte, of juist houtkleurige. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit horizontale of verticale jaloezieën. Wat heeft jouw voorkeur?

Rolluiken schoonmaken: zo doe je dat

Previous article

Beste Slimme Deurbellen van 2019

Next article