HuisInterieur

Rolluiken schoonmaken: zo doe je dat

0

Rolluiken zijn populair. Ze zorgen voor een veilig gevoel en ook voor extra isolatie. Het is belangrijk om de rolluiken goed schoon te houden. Het reinigen van de rolluiken is een klus die één keer in de zoveel tijd moet gebeuren. Maak hierbij de binnenkant en de buitenkant schoon. Het schoonmaken van de rolluiken kun je ook laten doen.

Waarom de rolluiken schoonmaken?

Het is goed om de rolluiken schoon te maken om meerdere redenen. Denk hierbij aan de langere levensduur, de betere werking van de rolluiken en ook de mooiere uitstraling. Het helpt om langer te genieten van de rolluiken. Het is belangrijk om dit goed te doen.

Rolluiken schoonmaken

Het schoonmaken van de rolluiken is niet moeilijk. Je hebt een paar zaken nodig. Gebruik een zachte spons, een sopje met wat afwasmiddel of wat schoonmaakazijn en een borstel. Gebruik geen hogedrukspuit om het rolluik schoon te maken of agressieve schoonmaakmiddelen.

We beginnen met de buitenkant

De buitenzijde is gemakkelijk te reinigen. Gebruik het sopje en de spons om het schoon te maken. Smeer de rubbers en geleiders ook in. Het is zo mogelijk om het rolluik soepel te laten werken. Het is belangrijk om het niet met een vet smeermiddel te doen. Het trekt namelijk meer vuil aan. Het is beter om een teflonspray te gebruiken.

De binnenkant schoonmaken

De binnenkant schoonmaken is een stuk lastiger. Vaak kom je er moeilijk bij. De rolluiken zijn hierdoor ook een stuk smeriger aan de binnenkant. Het is goed om het schoonmaken van de rolluiken aan de binnenkant met zijn tweetjes te doen. Laat het steeds ietsje zaken om dan de binnenkant met een spons of zachte doek schoon te maken.

Klaar!

Het is nu mogelijk om volop te genieten van de schone rolluiken. Ze zullen zeker nog een stuk langer meegaan.

Goedkoopste manieren om een huis te bouwen

Previous article

Meest Elegante en functionele Jaloezieën

Next article