Huis

Ledstrips zijn ideaal voor trapverlichting!

ledstrips voor trapverlichting
0

Ledstrips kunnen op allerlei manieren worden toegepast aangezien ze vrijwel overal geplaatst kunnen worden, ook op plaatsen in huis waar verlichting moeilijk is. Denk zo bijvoorbeeld aan de trap, waarbij de ledstrips als trapverlichting worden gebruikt. Daarnaast zijn ledstrips gemakkelijk zelf te plaatsen. Maar in hoeverre zijn ledstrips ideaal voor trapverlichting en wat is de juiste wijze om ledstrips aan te brengen? Wil je hier meer over weten, dan dien je door te gaan met lezen.

Ledstrips voor de trap

Ledstrips zijn zeer geschikt voor gebruik als trapverlichting. De meeste trappen in huis zijn niet voldoende verlicht. Vooral als de trap intensief gebruikt wordt, is het verlichten van bijvoorbeeld de traptrede door middel van een led strip ideaal. De ledstrips zijn goed weg te werken waardoor ze niet opvallen. Naast verlichting zorgen ledstrips er ook voor dat je trap een unieke, luxe en stoere uitstraling krijgen.

Aanschaffen van ledstrips

Ledstrips kan je bij verschillende webshops en bouwmarkten kopen. Belangrijk is om kwalitatief goede ledstrips aan te schaffen om te voorkomen dat de strips snel beschadigen of moeilijk te plaatsen zijn. Kies de gewenste kleur, kleurtemperatuur en soort ledstrip.

Voorbereiding op de plaatsing

Nadat je de ledstrips hebt gekocht dien je de strips te knippen in de correcte maat. Hier kan je een scherpe schaar voor gebruiken. Daarnaast dien je ook gaten te boren in de traptreden voor de plaatsing van de ledstrips. Boor de gaatjes om en om aan de linkerkant en aan de rechterkant van de traptrede.

De installatie

Om de ledstrips te installeren heb je een soldeerbout nodig voor het solderen van de stroomdraden die geplaatst moeten worden onder de onderste traptrede. De dragen kunnen vervolgens zo door het gaatje naar boven worden geduwd en de draden kunnen weg worden gewerkt zodat ze niet opvallen als je de trap op loopt. Soldeer verder de draden vast aan de volgende strip waardoor je uiteindelijk een zigzag patroon creëert op moment dat alle strips verbonden zijn aan elkaar.

Afronding en afwerking

Als de ledstrips geplaatst zijn onder de treden dien je nog de laatste draden van de ledstrips met de transformator te binden. Ook de transformator is netjes weg te werken waardoor deze niet te zien is, bijvoorbeeld in een kast of in de muur. Het licht van de ledstrips kan bediend worden door middel van een afstandsbediening en eventueel ook een dimmer.

Het eindresultaat

Ga je ledstrips plaatsen, zorg dan voor een mooi eindresultaat door een smal plintje te monteren vóór elke ledstrip. Dit zorgt ervoor dat het licht van de ledstrips naar beneden gericht wordt en niet maar boven, waardoor de trap er moderner en chiquer uitziet.

Is de trap in je woning toe aan verlichting? Dan is het aanschaffen van ledstrips als trapvelrichting een slim idee. Ledstrips zijn milieuvriendelijk, voordelig op langer termijn, praktisch, gaan lang mee, zijn in alle soorten, maten en kleuren verkrijgbaar en daarnaast zijn ze gemakkelijk zelf te plaatsen. Door de juiste ledstrips te kiezen krijgt je trap een stoere en chique uitstraling.

NEN2580 meting aanvragen? Dit zijn de voordelen!

Previous article

Welke gas terugslagklep heb ik nodig?

Next article