Huis

Housewarming met nieuwe buren? Zo maak je het minder ongemakkelijk

0

Als de grote verhuiswagens zijn vertrokken, alle meubels een plek hebben gekregen en de dozen zijn uitgepakt. Dan weet je: je hebt een nieuwe woning. En dat betekent ook dat er een moment komt dat je een housewarming gaat organiseren. Nodig je de buren uit de straat uit? Want hier geldt: beter een goede buur dan een verre vriend. Maar hoe maak je zo’n kennismaking met onbekende mensen niet ongemakkelijk? Wij vertellen het je!

Het is natuurlijk altijd een beetje spannend als je nieuwe mensen uitnodigt. Maar een housewarming kan het begin zijn van een nieuwe vriendschap. Of in ieder geval een plek waar je iets kan halen, mocht dat nodig zijn. Goed om in te investeren dus! Maar hoe pak je dat nu aan?

Uitnodigen van de buurt

Wees spontaan en nodig iedereen face to face uit. De eerst stap is misschien nog wel het spannendste. Vraag of niet alleen de directe buren of ze willen komen, maar nodig ook andere van de straat uit. Zo creëer je een sterke band in de straat.

Op de avond zelf mengen de nieuwe buren zich natuurlijk met de rest van de gasten. Stap af op een gezicht dat je niet kent, vraag waar ze wonen en hoe lang ze er al wonen. Door opnieuw kennis te maken, weet je sneller wie bij welk huis woont. Om de buren te helpen kun je ook een badge opspelden. Of maak stickers, dat iedereen zijn of haar naam kan opplakken.

Gastvrijheid en een eerste indruk

Gastvrijheid en een eerste indruk is heel belangrijk. Als gastheer of -dame is het dan ook belangrijk dat je jouw rol serieus neemt. Stel gasten aan elkaar voor. Zodat ze elkaar ook onderling beter kunnen leren kennen.

Daarnaast is de eerste indruk heel belangrijk. Hoe leuk het ook is om zelf een feestje te organiseren, probeer niet te diep in het glaasje te kijken. Als je aan het eind van de avond niet meer weet wat je allemaal hebt gedaan. En de buurt je met een scheef oog aankijkt, dan heeft deze housewarming niet het gewenste effect gehad.

Beste Slimme Deurbellen van 2019

Previous article

Duurzamer wonen doe je zo – 6 gouden tips! 

Next article