Huis

Hoe kun je je energieneutrale huis slim ontwerpen? 

0

Hoogwaardige woningen, vooral huizen die streven naar een energieneutrale prestatie, maken gebruik van een aantal energie-efficiënte materialen en bouwpraktijken die in de vroegste fasen van het ontwerp geïntegreerd moeten worden. Het is gebruikelijk dat ontwerpers en architecten bepaalde energiegerelateerde details niet specificeren of nalaten bepaalde beslissingen te nemen met betrekking tot energieprestatiestrategieën tijdens de ontwerpfase, wat resulteert in extra kosten voor bouwers. Voor een succesvol nul-energieproject moeten architecten en ontwerpers, samen met hun bouwers, vertrouwd raken met de stappen voor een kosteneffectieve energieneutrale woningbouw en speciale aandacht besteden aan de volgende ontwerpstrategieën en deze zo nodig uitwerken in de bouwplannen. Gebruik maken van deze energieprestaties details in de ontwerpfase houden de bouwkosten laag.

Locatie

De ideale plek voor een energieneutraal huis zou een locatie met een onbelemmerde zon, een vlakke topografie en weinig blootstelling aan het weer zijn. Het zou ook dicht bij toegang tot diensten, winkels en openbaar vervoer moeten worden geplaatst. Hoewel weinig locaties perfect zullen zijn, zal selectief zijn over de plaats zeker lonend zijn in lagere kosten en een beter leven. Toegang tot zonne-energie is met name belangrijk. Een aannemer voor zonne-energie kan een locatieanalyse uitvoeren om er zeker van te zijn dat er voldoende zonlicht op de muur of dakoppervlakken is en de optimale oriëntatie en grootte van de zonne-oppervlakken suggereren. Dit is van belang zodat je zonnepanelen kunt plaatsen op je woning, wat zal bijdragen aan het energieneutraal maken van je huis. Vaak zal de locatie niet een perfecte toegang tot zonne-energie hebben, maar dit vormt meestal gelukkig niet een groot probleem.

Grootte

Denk klein en ontwerp ruimtes voor gebruik door de huizenkoper in plaats van voor inruilwaarde. Veel kleinere gezinnen kunnen comfortabel wonen in een goed ontworpen huis van 1500 tot 1800 vierkante meter met goed doordachte functionaliteit, opslag en verkeersstroom. Het gebouw zelf kost misschien honderden dollars per vierkante meter, dus als je een paar vierkante meter van het totaal scheert, kun je duizenden dollars aan bouwkosten besparen. Met een zorgvuldige planning zal het verkleinen van de woningomvang energie besparen, wat je ook kunt doen door te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier, en betalen voor alle energieverbeteringen die nodig zijn om het huis echt helemaal energieneutraal te maken.

Dakoverstekken

Is energie vergelijken en hierbij kiezen voor een goedkopere energieleverancier niet genoeg besparing voor jou? Kies er dan voor om vaste dakoverstekken te ontwerpen en te bouwen. Dit moet je vooral doen aan de zijden die blootgesteld worden aan de directe middagzon. Bereken en specificeer daarom de dakoverstek om de blootstelling aan de winterzon te maximaliseren en de hitte van de zomerzon te minimaliseren. Deze vaste overstekken moeten een compromis zijn tussen vergelijkbare zonhoeken in de lente en de herfst, wanneer de verwarmings- of koelingsvereisten veel verschillen. Een alternatief zou zijn om een ​​kortere vaste overhang van 30 tot 45 centimeter te overwegen, samen met buitenzonwering, zoals luifels, zonneschermen of begroeiing. Dit zorgt voor meer warmtewinst tijdens de lente en minder warmtewinst tijdens de herfst.

Boilers

Bepaal het type boiler dat u wilt gebruiken en de beste locatie. Waterverwarmers met elektrische weerstand moeten centraal in de geconditioneerde ruimte geplaatst worden in klimaten waarin verwarming wordt gedomineerd en buiten de geconditioneerde ruimte in door koeling gedomineerde klimaten. In door verwarming gedomineerde klimaten, moeten warmtepompboilers buiten de geconditioneerde ruimte worden geplaatst in gebieden met een volume van ongeveer 1000 kubieke voet. Een garage of kelder is vaak goed, omdat deze locaties niet direct verwarmd worden, maar het hele jaar relatief warm blijven. Warmtepompboilers bieden ook kanaalopties waardoor ze in het huis kunnen worden geplaatst. Als gasgestookte boilers worden gebruikt in een luchtdichte woning, moeten dit gesloten verbrandingsmodellen zijn.

Zo vind je de energieleverancier die past bij jou woning

Previous article

5 tips om energie te besparen in jouw woning

Next article