Huis

Woontrend van 2021: tegel laminaat

0

Laminaat blijft een enorm populaire vloerbekleding. Niet in de minste plaats vanwege de mooie uitstraling en het gemakkelijke onderhoud. Vaak wordt dit laminaat in houtlook aangeboden. Maar wist je dat er ook tegel laminaat bestaat? Deze vloeren bestaan uit laminaattegels met tegelmotief. Dit zorgt voor een uitstraling die nauwelijks te onderscheiden is van een echte tegel- of betonvloer maar wel aanzienlijk minder kost. Tegel laminaat is dus een mooi en betaalbaar alternatief voor een dure tegelvloer. Lees hier alles over deze woontrend!

Onderhoudsvriendelijk en slijtvast

Tegel laminaat is buitengewoon onderhoudsvriendelijk. Je hoeft je geen zorgen te maken over krassen in de vloer zoals je die bij echte tegelvloeren wel vaak ziet. De vloer is namelijk kleur- en slijtvast. Schoonmaken is bovendien heel eenvoudig; even stofzuigen en afnemen met een natte doek doet al wonderen.

Tegel laminaat is een slimme keuze in ruimtes waar volop geleefd wordt. Denk bijvoorbeeld aan de keuken, woonkamer of hal. Hier loop je voortdurend heen en weer, verplaats je regelmatig meubels en wordt vaak iets gemorst. Dan is het wel zo fijn om een kwalitatieve vloer te hebben die dit intensieve gebruik goed kan hebben.

Stijlvol en verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren

In tegenstelling tot natuursteen is tegel laminaat in alle kleuren verkrijgbaar. Heb je een bepaalde look in gedachten voor je ruimte? Dan is er ongetwijfeld een laminaattegel te vinden die hierbij past. Daarnaast loopt tegel laminaat comfortabel en biedt het een warme uitstraling in je woning.

De laminaattegels zijn doorgaans voorzien van een v-groef. Deze groef simuleert de voeg van een echte tegelvloer. Zo creëer je de illusie van een tegelvloer zonder de torenhoge kosten.

Geschikt voor vloerverwarming en eenvoudig te leggen

Net als een echte tegelvloer is tegel laminaat ook geschikt voor vloerverwarming. Zo hoef je dus niet in te leveren op comfort maar ben je wel een stuk voordeliger uit. Tegel laminaat is daarom een erg populaire keuze in nieuwbouwwoningen die standaard worden voorzien van vloerverwarming.

Naast alle bovengenoemde voordelen is tegel laminaat ook nog eens heel gemakkelijk (zelf) te leggen. Het materiaal is eenvoudig in het juiste formaat te snijden en bovendien erg lichtgewicht. Dit scheelt je veel sjouwwerk in vergelijking met een echte tegelvloer en je ondervloer heeft een stuk minder te verduren.

Tegel laminaat in jouw interieur

Ben je ook op zoek naar tegel laminaat voor in jouw woning? Bij vloerenspecialist Bebo Parket ben je aan het juiste adres. Hier vind je het grootste assortiment vloeren van heel Europa tegen bodemprijzen. Op die manier ben je verzekerd van een mooie en sterke vloer van de hoogste kwaliteit. Laat je inspireren!

5 ideeën voor aan de muur van je slaapkamer

Previous article

Een bos bloemen voor iedereen

Next article