Huis

Met LED downlights haal je letterlijk het licht in huis. Alles wat jij hierover moet weten

0

Wanneer je op zoek gaat naar een lichtbron voor in huis, zul je al snel tot de conclusie komen dat het aanbod toch wel heel erg groot is vandaag de dag. Naast de keuze uit verschillende staande lampen en hanglampen, kun je tegenwoordig ook kiezen voor diverse inbouw- en opbouwarmaturen, zoals LED spots bijvoorbeeld. In diezelfde categorie vallen ook de zogenaamde LED downlights. Hoewel deze lampen vrij veel op LED spotjes lijken, zijn ze wel degelijk anders. In deze blog vertellen wij jou er graag meer over. Lees je mee?

LED spotjes versus LED downlights, wat zijn de verschillen?

LED spots… LED downlights…. We moeten toegeven dat het er allemaal niet echt makkelijker op wordt. Zeker voor een leek die vrij weinig van lampen af weet, kan het verschil tussen bovengenoemde twee verschillende soorten LED lampen minimaal lijken. Om de verwarring uit de wereld te helpen: LED spots geven over het algemeen feller en ook harder licht dan LED downlights. Bij deze laatstgenoemde staan de lichtbundels recht naar beneden gericht. Hierdoor ontstaat er een mooi egaal en diffuus licht, zonder harde schaduwen. Net zoals spots zijn ook downlights in verschillende kleurtemperaturen te koop, van warm wit, helder of koud wit licht tot RGB (rood, groen en blauw). Ook heb je de keuze uit inbouw of opbouw, rond of vierkant en verschillende afmetingen.

2 redenen waarom LED downlights een goede investering zijn

 

We kunnen je nu al verklappen dat LED downlights een goede investering zijn. Ten eerste hebben ze een zeer hoge energie-efficiëntie. Ze weten met weinig energie veel licht te produceren. Dit is heel anders dan bij gloei- en halogeenlampen die vooral veel warmte genereren. Deze lampen hebben dan ook een lage energie-efficiëntie, wat je uiteindelijk aan het einde van het jaar zult merken in je portemonnee. Bovendien hoef je de lampen niet vaak te vervangen want LED downlights hebben een lange levensduur en gaan niet snel kapot. Een dergelijke investering betaalt zich dubbel en dwars terug. Heb je toch liever iets anders dan LED downlights? Op ledlichtstunter.nl vind je nog vele andere soorten LED lampen.

Groene energie voor thuis: zo begin je

Previous article

Een speelkamer creëren die geschikt is voor de 21e eeuw

Next article