Huis

Kan ik mijn oude TL buis vervangen voor een TL LED lamp?

0

De TL LED lamp is een goede keuze, omdat hij langer mee gaat en duurzaam is. De LED lampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren die aangeduid worden met de K van Kelvin. Ook zijn de lampen verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Heb je een oude TL buis en wil je overstappen op een LED TL buis? Dan is dit mogelijk. Waar je dan op moet letten? Lees deze blog en je komt erachter.

Is een bestaande TL-armatuur geschikt voor een LED TL buis?

Dit is zeker mogelijk! Je hebt hiervoor 2 mogelijkheden:

  1. Een LED starteraanschaffen ter vervanging van je gewone starter;
  2. Je bestaande TL-armatuur ombouwen.

Bij de eerste optie haal je je oude gasontladingsbuis voorzichtig uit het armatuur. Vervolgens haal je je bestaande starter uit het armatuur door deze een kwartslag te draaien. Daarna plaats je eerst de LED TL starter in het armatuur en dan pas de LED TL lamp. In deze situatie blijft je voorschakelapparaat nog steeds stroom gebruiken waardoor de besparing iets minder zal zijn dan wanneer je je bestaande armatuur ombouwt.

Wanneer je een (bedrijfs)ruimte wilt verlichten met meer dan 6 TL-armaturen achter elkaar dan raden wij aan om te allen tijde de armaturen om te bouwen. Het huidige voorschakelapparaat blijft namelijk nog altijd stroom verbruiken en kan storing veroorzaken. Je loopt op de lange termijn het risico op brandgevaar omdat de bekabeling erg warm kan worden. In dat geval bereik je het tegenovergesteld van stroombesparing!

Hoe TL armatuur ombouwen naar LED? 

Bij het ombouwen van je conventionele TL armaturen verwijder je het voorschakelapparaat dat achter de TL buizen onder de afdekplaat zit uit het bestaande armatuur. Hierbij zorg je dat het armatuur nog maar aan één zijde stroomtoevoer krijgt. De lus van de ene naar de andere kant van het armatuur moet je dus onderbreken. Vervolgens verwijder je ook de oude starter(s). Wanneer je dit gedaan hebt, kun je de LED TL buis in het armatuur gaan plaatsen. Let wel goed op dat je de spanningszijde van de TL (dit is de kant van de TL buis waar L/N op staat) ook aan die kant van het armatuur plaatst waar de stroom binnenkomt. Door het ombouwen van je oude gasontsladingsarmatuur profiteer je van optimale energiebesparing met je TL LED lampen.

Koop je nieuwe TL LED buis bij ledlampenkopen.nu

Wil je een nieuwe TL LED buis kopen? Ga dan naar de website van ledlampenkopen.nu en bestel je nieuwe lampen. Ze hebben een enorm aanbod aan verlichting. heb je vragen of wil je advies? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een woonverzekering?

Previous article

Dé plek voor al uw licht- en geluidsapparatuur

Next article