Huis

Je huis opleuken met LED-verlichting: 5 ideeën

0

Bij het horen van de term ‘LED-verlichting’ denk je waarschijnlijk vast gelijk aan een soort ongezellige witte verlichting die geen sfeer brengt in je interieur. Toch is dit een foutieve gedachte: LED verlichting kan zelfs ontzettend gezellig staan. En hoeft zeker niet altijd wit of ongezellig te zijn. In dit artikel bespreken we vijf ideeën om LED verlichting te verwerken in je huis, op een gezellige manier. Welke wil jij als eerst uitproberen?

Het voordeel van LED verlichting

Wist je dat LED verlichting ontzettend duurzaam is? Dat is niet alleen omdat LED verlichting minder energie verbruikt, maar ook omdat deze lampen langer meegaan. Als je LED verlichting gebruikt, dan kan je energiebesparing oplopen tot 90%(!). Een LED-lamp kan zo’n 15 tot 25 jaar meegaan, dus je kunt hem zeker lang gebruiken. Ook geeft de gemiddelde LED-lamp zo’n 50.000 branduren. De gemiddelde gloeilamp daarentegen heeft zo’n 1.000 branduren.

LED verlichting als lamp in huis

Juist door het duurzame karakter van LED-lampen zijn ze ideaal om te gebruiken als verlichting in huis. Dit kun je bijvoorbeeld ideaal doen door LED-verlichting als spots in de woonkamer te plaatsen. De woonkamer is voor veel mensen de ruimte waar het meeste licht gebruikt en geconsumeerd wordt, en je lampen hier vervangen door LED-verlichting is een goed idee voor een beter milieu, maar ook voor je portemonnee. Door het duurzamere karakter van LED verlichting ben je op de lange termijn ook minder geld kwijt aan LED verlichting. Op kantoor zou je ook kunnen kiezen voor LED panelen.

turned-on string lights

Neon sign

Wist je dat je je eigen quote of naam kunt laten ontwikkelen in een LED Neon sign? Je ziet steeds vaker muren opgeleukt worden door hier een ‘neon sign’ op te plaatsen. Dit geeft je huis gelijk een retro gevoel maar is daarna ook een leuke manier om wat extra (gekleurde) verlichting in huis te krijgen. Wil je liever een rechttoe rechtaan horizontale of verticale LED-verlichting, kies dan voor LED tl armatuur.

Lichtslinger

Op Pinterest zie je vaker beelden van gezellige knusse huizen met kleine lichtjes om een gezellige sfeer te creëren. Deze warme verlichting hoeft niet alleen voort te komen uit gloei- of spaarlampen, maar kan ook gecreëerd worden met LED-verlichting. Zeker in de slaapkamer kan dit fijn zijn: LED verlichting wordt een stuk minder warm en is daarmee ook een stuk minder brandgevaarlijk.

DIY-lampenkap

Trendy lampenkappen zijn bij kwalitatief goede interieurwinkels verkrijgbaar, maar ze zijn dan vaak van een redelijk hoge prijs. Je kunt er ook voor kiezen om hier een do it yourself moment van te maken. Wanneer je een lampenkap koopt, zou je deze zelf kunnen verven of bekleden. Je zou hem bijvoorbeeld ook kunnen opleuken door een stoffen slinger te kopen met franjes en deze vast te naaien of lijmen aan de onderkant van de lampenkap.

In de tuin

Wist je dat LED-verlichting ook heel geschikt is om in de tuin te gebruiken? Ook hiervoor is LED-verlichting uitermate geschikt. Let er dan wel op dat de verlichting in kwestie waterbestendig is. Je kunt hiermee bijvoorbeeld bomen, planten of struiken verlichten en kunt dat ook nog eens in verschillende kleuren doet. Ook kan het handig zijn om lichtstrips te plaatsen bij bijvoorbeeld opstapjes of traptreden, zodat in het donker hier niemand over kan struikelen.

Van flyers tot posters tot stickers: Het belang van goed promotiemateriaal

Previous article

Je woning isoleren in deze 5 stappen

Next article