Huis

Groen is gras… en nog veel meer!

0

En dat groen bevindt zich niet langer buiten. Althans, niet alleen maar. Kijk ook eens in je woonkamer waar dat nodige beetje plantleven nog ontbreekt.

Daarvoor kun je natuurlijk ook naar andere kamers in je huis kijken, natuurlijk. Planten en bloemen zorgen niet alleen voor fotosynthese en daarmee voor zuurstof, ze hebben ook een zeer hoge decoratieve waarde. Dat is hoogstwaarschijnlijk juist de voornaamste reden om die gekleurde rakkers in huis te halen. En nee, een plant is geen huisdier, laat staan een kind. Maar om te voorkomen dat jouw biologische huisgenootje wegkwijnt, moet je er wel verantwoordelijk mee omgaan.

En ja, de keuze is eindeloos. Er zijn zoveel verschillende bloemen en planten die jouw ruimtes letterlijk en figuurlijk opfleuren en daarnaast een wisselende mate van verzorging nodig hebben. Welke je kiest hangt er dus heel erg vanaf hoeveel moeite je in de verzorging wilt steken en wat er het beste in de directe beoogde omgeving van de bloem of plant past. Kun je wel enkele suggesties gebruiken voordat je de knoop doorhakt? Hier komen ze!

Aloë vera

Hoezo verantwoordelijkheid? Aloë Vera! Dat is de plant die jij moet hebben wanneer je nog wel eens vergeet je groene vriendjes water te geven. De plek waar deze komt te staan maakt niet uit. De Aloë Vera heeft namelijk niet bijzonder veel licht of duisternis nodig om te doen wat ‘ie doet: benzeen en formaldehyde uit de lucht halen.

De plant functioneer zelfs als een soort van alarm: op de bladeren kunnen namelijk bruine plekjes verschijnen. Is dat het geval? Dan weet je er sterke luchtverontreiniging plaats heeft gevonden in de directe omgeving van de plant.

Graslelie

Nog zo’n mooie plant voor drukbezette studenten. Dat zal vast de reden zijn dat de graslelie de bijnaam ‘studentenplant’ heeft gekregen. Zolang de grond waar die in is geplant niet al te droog is, redt die zich namelijk prima. En staat nog gezellig ook!

Chinese evergreen plant

Laat je niet verwarren door de kleur, want een ‘evergreen’ plant is niet per definitie groen. Hij kan ook andere tinten hebben, ook al blijft ook in dat geval de naam hetzelfde. Maar ook deze plant heeft weinig licht nodig en gaat betrekkelijk lang mee.

Je eigen ecosysteem

Tjonge, dat is nog eens wat anders! Jouw eigen plant terrarium, dat het volledig redt zonder jou. Is dat niet geweldig? Jazeker, dat is het. En gemakkelijk. Bovendien decoratief. Kies uit de open versie, die wel af en toe nog wat water nodig heeft. Maar de gesloten variant overleeft echt volledig op zichzelf. Het mooie aan een terrarium is bovendien dat je die volledig naar smaak kunt samenstellen!

Zo kun je winstgevend wedden op het WK Voetbal

Previous article

Bloedvlekken verwijderen uit kleding: tips!

Next article