HuisInterieur

Tips om een kleine badkamer in te richten

0

Niet elk huis is uitgerust met een gigantische badkamer. Zeker in appartementen komt het vaak voor dat je badkamer aan de kleine kant is. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je badkamer minder functioneel is dan een grote badkamer! Wij vertellen je alles over het slim inrichten van je kleine badkamer.

Inbouw is slimbouw

Net als in een keuken kun je in je badkamer veel ruimte besparen door in te bouwen. Denk hierbij aan een inbouwdouche met douchewand, inbouwtoilet en zelfs inbouwspotjes. Daarnaast kun je, als je denkt aan een verbouwing, zorgen dat alle leidingen worden weggewerkt. Door alles in te bouwen, oogt alles een stuk netter. Dit creëert veel meer rust. Ook bespaar je natuurlijk de nodige centimeters die je voor andere doeleinden kunt gebruiken.

Praktische keuzes maken

Een kleine badkamer betekent misschien dat je bepaalde dingen moet laten gaan. Maar niets is onmogelijk! Wil je bijvoorbeeld heel graag een bad, maar gebruik je deze niet wekelijks? Dan kun je ervoor kiezen om een opblaasbad aan te schaffen. Hiermee bespaar je in je badkamer een hoop ruimte, maar kun je wel af en toe genieten van een ontspannend bad. Je kunt er ook voor kiezen om een regendouche en bad in één te laten plaatsen. Verder is het een puzzel om op een nette manier veel opbergruimte te creëren. Een meubel onder je wasbak of een smalle kast om je handdoeken in te bewaren is geen overbodige luxe.

Optische illusies zijn je beste vriend

Een kleine ruimte oogt een stuk ruimer als je kiest voor grote, robuuste tegels en lichte kleuren. Vermijd kleine tegeltjes, want hierdoor kan het voelen alsof de muren op je afkomen. Speel ook met kleur. Als de vloer en wanden met dezelfde kleur betegeld zijn, wordt de badkamer veel ruimtelijker. Donkere materialen voelen luxe aan, maar maken de ruimte ook optisch kleiner. Je kunt het beste kiezen voor wit of crème. Als je toch een luxe sfeer in je badkamer wilt halen, kun je uiteraard wel lichte houtsoorten of marmer gebruiken om het witte canvas te doorbreken.

Slim opruimen

Wees je ook bewust van je opbergruimte buiten de badkamer. Het is bijvoorbeeld handig om je handdoeken altijd bij de hand te hebben, maar ze nemen ook veel ruimte in beslag! Heb je meer ruimte over in een extra kamer of in je slaapkamer? Dan kun je overwegen om je handdoeken hier op te bergen. Dit scheelt je alweer een kast in de kleine badkamer. Extra flessen zeep kun je bewaren in een voorraadkast om ruimte in je badkamermeubel te besparen.

Hopelijk heb je genoeg tips om je kleine badkamer optimaal in te richten! 

De belangrijkste verzekeringen voor je huis en jezelf

Previous article

Hoe accepteer ik Litecoin in mijn winkel of bedrijf?

Next article