Huis

Dit is het duurste huis van Nederland

0

Je zou denken dat het duurste huis van Nederland in Wassenaar, Amsterdam, Blaricum of Aardenhout staat. Hier staan ook dure optrekjes. Hier staat echter niet het duurste huis van ons land. Het duurste huis staat in Eindhoven. Het is een heel landgoed. Het landgoed van de overleden Frits Philips. Het is een landgoed ter waarde van 50 miljoen euro. Er is volop luxe en volop rust in de bossen van Eindhoven. Het ligt net bij de Herdgang. PSV traint hier ook vaak. Het Philips Estate is hoe de makelaar het noemt. Het heet echter Landgoed de Wielewaal.

Geschiedenis

Het landgoed is in 1934 aangelegd. Heer Philips woonde er tot 2005. Het is een zeer goed gerenoveerde villa. In 2007 heeft alles nog een beurt gehad. Naast de grote villa zijn er nog vier kleine woningen in de bossen. De hoofdwoning is in Engelse stijl en heeft een woonoppervlakte van 2600 vierkante meter. Er is voldoende plek voor tien slaapkamers en volop badkamers.

Bentley bij de aankoop

Het is een frappant detail dat er een Bentley bij de aankoop in zit. In de kelder stond tijdens het wijnproeven een Bentley. De Bentley is niet meer te verwijderen en zit daarom bij de prijs in. Het estate ligt op slechts een paar minuten rijden vanaf het centrum. Het landgoed is echter 150 hectare groot en daar kun je jezelf dus goed vermaken. Het is mooi om te genieten van het gebouw en het landgoed.

50 miljoen euro

De makelaar wil de exacte prijs niet noemen. Echter voor vijftig miljoen zijn er wel mogelijkheden. Het landgoed staat al meerdere jaren te koop. Gezien de vraagprijs is dat natuurlijk niet gek. Vele media spraken over 35 miljoen euro. De makelaar geeft aan dat het te weinig is. Het duurste huis op Funda is trouwens 17 miljoen euro waard. De 50 miljoen euro lijkt veel. Wanneer je echter weet, dat vliegveld Eindhoven in de buurt ligt en mogelijk wil uitbreiden dan is het een kans. Een kans om de grond duur te verkopen aan het vliegveld. Het vliegveld heeft immers geen andere opties.

Dit zijn de duurste huizen ter wereld

Previous article

Goedkoopste manieren om een huis te bouwen

Next article