Interieur

Aluminium schoonmaken: hoe doe je dat?

0

In ieder huis is wel iets te vinden van aluminum. Het maakt niet uit of het een gootsteen is, een spatel of juist een steelpan. Het is belangrijk om het aluminium goed schoon te maken en om het goed te reinigen. Het is zo mogelijk om het ook bij intensief mooi te houden en goed te laten glanzen. Er kan bij aluminium veel aluminiumoxide komen (een vorm van roest). Het kan het materiaal aantasten. Het schoonmaken kun je het beste doen met een natuurlijk zuur. Denk aan schoonmaakazijn, tomatensaus, rabarber of citroenen. Er zijn meerdere methodes om het snel en goed schoon te maken. Het is mogelijk om het allemaal mooi schoon te maken om er lang van te genieten.

Hoe maak je het schoon?

Start met het mengen van een kopje schoonmaakazijn met wat zout (een theelepel). Maak een pasta door er wat bloem aan toe te voegen. Breng het dan aan op het aluminium met een doek. Laat het een kwartier tot een uur intrekken. Wrijf de pasta op het oppervlakte met een ronddraaiende beweging. Spoel het daarna af met de wat warm water. Droog het dan af en poets het geheel op met een zachte doek.

Een aluminium pan schoonmaken

Meng een eetlepel citroensap of azijn met een liter water. Maak er genoeg van om de hele pan mee te vullen. Als er ruimte is en je hebt nog kleinere aluminium voorwerpen dan kun je deze in de pan doen. Laat het water nu tien minuten koken. Schrob vervolgens alles mooi schoon. Gebruik een schuurspons om de pan mooi schoon te maken. Spoel alles goed af. Poets hierna alles op met wat tomatensaus of ketchup. Het helpt om de oxidatie van het aluminium weg te halen. Het klinkt vreemd! Het werkt. Maak het daarna weer mooi schoon.

Genieten van het aluminium

Het is mogelijk om nu weer lang en goed te genieten van het aluminium.

Goedkoopste manieren om een huis te bouwen

Previous article

Rolluiken schoonmaken: zo doe je dat

Next article